Avatar: Frontiers of Pandora močno spominja na Far Cry

Založnik Ubisoft je na svoji današnji konferenci Ubisoft Forward največ časa posvetil svoji igri Avatar: Frontiers of Pandora, kar niti ni tako presenetljivo, saj je tole prvi pravi naslov, ki se dogaja znotraj vesolja Avatar in glede na to, da je ta franšiza po letih izostanka letos končno dobila svoj drugi del in je spet podirala rekorde pri kino blagajnah, licenca za kreiranje svoje zgodbe znotraj sveta Jamesa Camerona zagotovo ni bila poceni.

Da Ubisoft dela na igri vemo že dolgo, a danes smo prvič dobili igralni posnetek, ki je delo razvijalca Massive Entertainment pokazal v praktičnem smislu. Dobili smo v bistvu dva napovednika, od katerih je eden pokazal nekaj dejanskega igranja in treba je reči, da je Avatar: Frontiers of Pandora čudovit naslov, ki pa igralno ne bo prinesel neke revolucije.

Zanimivo je, da bomo igranje izvajali iz prvoosebne perspektive, igra pa bo v tretjeosebni pogled preskočila samo med jezdenjem talnih in zračnih živali. Svet je čudovit in če zna Ubisoft nekaj narediti prav je to oblikovanje širnih planjav, ki vsebujejo polno zelenja in zanimive, tokrat nezemeljske favne. Oboževalci Avatarja se boste tule zagotovo počutili kot doma, mapa pa bo razdeljena na različne predele, s svojimi lastnimi ekosistemi in plemeni Navijev.

Igranje pa je videti hudo podobno franšizi Far Cry. Čaka nas veliko strelske akcije, ki jo bomo lahko izvajali preko orožij, ki jih bomo izmaknili ljudem, moč pa bo uporabiti tudi lastne sulice in puščice, ki bodo tule presneto močne. Ta primitivna orožja so očitno dovolj močna, da kot za šalo odstranjujejo večtonske robote, v enem kadru pa Navi preko ene puščice zruši kar cel helikopter kar izpade malce nenavadno.

Potem je tu lov za živalmi, kovačenje in nadgrajevanje opreme, kuhanje naokoli pobranih sadežev in seveda osvobajanje sovražnih taborov iz rok sovražnih Homo Sapiensov, vse to pa bo pomagalo k celjenju Pandore.

Avatar: Frontiers of Pandora je videti kot sanjska igra za vse oboževalce Avatarja, a če ste morda že zdaj prenažrti formule igre Far Cry je morda pred nakupom pametno počakati na prve recenzije. Igra izide 7. decembra in je eden prvih Ubisoftovih naslovov, ki ne bo podpiral prejšnje generacije konzol.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime