Razvijalec InXile Entertainment najavil frišni projekt Clockwork Revolution

Razvijalca InXile Entertainment poznamo po igrah The Bard Tale in trojici naslovov Wasteland, zdaj pa se bo studio prvič spravil delati naslov, ki ga bomo igrali iz prvoosebnega pogleda in bo zgrajen znotraj pogona Unreal Engine 5.

Ta frišni projekt nosi naslov Clockwork Revolution in vsebuje dokaj unikatno premiso. Zgodba se odvija znotraj mesteca Avalon, ki je ostalo ujeto znotraj alternativne viktorijanske dobe, kjer za življenja prebivalcev skrbijo pridni roboti, ki so videti kot da jih napaja para. Prvi napovednik malce spomni na franšizo iger Syberia, le da tole ne bo avantura, ampak RPG, ki bo vseboval akcijski boj, ta pa se ne bo bal pričarati spektakularnih eksplozij, pri katerih bo kolesje ubogih avtomatonov letelo v vse smeri.

Nastopali bomo v vlogi neznane ženske, ki ima dovolj zatiranja revnih prebivalcev iz strani bogatega sloja, te pa nadzoruje zlobna Lady Ironwood. Zlobnico pa ne bo enostavno odstraniti, saj je enostavno preveč zaščitena, zato bomo preko posebne naprave lahko skočili v preteklost, nakar bomo spreminjali ključne trenutke in tako oblikovali novo prihodnost. Naša dejanja v preteklosti bodo močno vplivala na potek dogodkov, zaradi česar bomo lahko naleteli na več verzij prihodnosti, to pa bo predstavilo nove nasprotnike in celo spreminjalo okolico.

Clockwork Revolution je videti hudo zakomplicirana igra in razvijalec inXile bo imel polne roke dela že s tem, da bodo vse te niti, ki jih bomo spočeli preko našega igranja, smiselno prepletene in dovolj je že ena spodletela vrstica kode, da se ujamemo v neko časovno past, čigar posledice nam onemogočijo uspešen zaključek zgodbe. Prištejte k temu še njihovo neizkušenost z novim pogonom in akcijskim bojem iz prvoosebnega pogleda in dobite projekt, ki je za ta studio zagotovo največji izziv doslej.

Morda je ravno zaradi tega datum izida zaenkrat popolna neznanka in na Microsoftovi predstavitvi je bil to praktično edini naslov, ki ne vsebuje letnice izida. Vodja studia Brian Fargo je kasneje na blogu obrazložil, da je prikazano bilo vzeto iz pred-alfa različice igre, zaradi česar tega naslova verjetno ni za pričakovati vsaj do leta 2025.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime