Still Wakes The Deep je zanimiva grozljivka, ki se dogaja na naftni ploščadi

Naftne ploščadi so lokacije, ki jih v igrah ne vidimo pogosto, kar je v bistvu čudno, saj je to idealno mesto za pripovedovanje atmosferičnih grozljivk. Na internetu lahko najdete veliko zgodb delavcev, ki so na teh izoliranih lokacijah sredi oceana videli in slišali veliko bizarnih dogajanj, ki se jih drži pridih nadnaravnega, zato bi bilo logično, da bi se te zgodbe prenesle tudi v svet videoiger.

To bo poskušal narediti razvijalec The Chinese Room, ki ima v življenjepisu zapisane zanimive igre, kot so Dear Esther, Amnesia: A Machine for Pigs in Everybody’s Gone to the Rapture. Vsi ti naslovi spadajo v žanr sprehajalnih simulatorjev, kjer se v bistvu samo sprehajate iz ene lokacijo na drugo ter spremljate dogajanje okoli vas, nova igra Still Wakes the Deep pa je videti kot prehod na novo stopnjo, saj je videti kot prava grozljivka, ki jo bo dejansko treba interaktivno igrati.

Znašli se bomo v vlogi delavca na naftni ploščadi Beira D, ki se nahaja ob škotski obali, leta 1975 pa se zgodi velika nevihta, ki začne lomiti in poplavljati vse pred sabo. Naša naloga je rešiti naše sodelavce, a morski valovi niso edina nevarnost, ki nas čaka v izoliranih hodnikih. V globočinah morja se je prebudila neka neznana nevarnost in tudi ta je začela nagajati, tako da bo igra dobila tudi elemente, ki se napajajo iz grozljivih pripovedi, ki jih je stoletja nazaj spisal H. P. Lovecraft. Komunikacija z zunanjim svetom je bila prekinjena, tako da nas čaka slastna in atmosferična pripoved, ki malce spomni na film The Thing.

Still Wakes the Deep žal še nima datuma izida, več informacij pa vas čaka na uradni strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime