Film Sedem bo prejel predelavo v ločljivost 4K

Eden najboljših in hkrati pikolovskih režiserjev vseh časov David Fincher je na konferenci Tribeca Film Festival potrdil, da bo njegova mojstrovina Sedem, v angleščini znana pod bolj frajerskim imenom Se7en, dobila uradno predelavo v ločljivosti 4K.

Film Se7en se je rodil leta 1995 in še danes velja za eno najboljših detektivk vseh časov. Fincher je pričaral zares atmosferično pripoved o morilcu, ki se je zgledoval po krščanskih naukih sedmih smrtnih grehov, skrivnost pa poskušata razkriti dva detektiva: mladi David Mills, ki se poskuša dokazati in veteranski William Somerset, ki je tik pred pokojem. Film je bil znan tudi zaradi svoje igralske zasedbe, saj sta si scene delili legendi kot sta Brad Pitt, Morgan Freeman, za tisti čas pa je bil Kevin Spacey spoštovanja vredno ime.

Se7en se splača še danes ogledati, a Fincher je mnenja, da si ta filmska legenda zasluži predelavo, ki je zdaj v izdelavi in jo bo nadzoroval sam. Režiser pravi, da se bo obdelave lotil s spoštovanjem in da ne namerava drastično posegati v film, tako da ni za pričakovati, da bodo policisti namesto pištol zdaj držali svetilke. S tem se je obregnil na slavni primer filma E.T., ki je na svojo obletnico ravno tako prejel predelavo, režiser Steven Spielberg pa je takrat vsem policistom iz rok vzel orožja in v njih posadil walkie-talkije.

Fincherja bolj motijo podrobnosti v ozadju scen, ki na današnjih televizorjih izpadejo poceni in nedodelano. Na starih katodnih televizorjih teh stvari sploh nismo opazili, a današnja tehnologija je drugačna, tako da bo lahko v nekatere scene vnesel tudi nekaj CGI-ja. Fincher je namreč znan po temu, da v svoje izdelke rad zapeče cel kup posebnih učinkov, a to so stvari, ki samo dodelajo scene in jih sami sploh ne bi opazili.

Film Sedem v ločljivosti 4K bo tako kmalu postal resničnost, zaenkrat pa še ni nobenega potencialnega datuma izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime