Zdaj lahko slikate madeže ali izpuščaje na koži in hitro poiščete diagnozo na spletu

Podjetje Google poskuša na vse načine promovirati svojo funkcijo iskanja Google Lens, za katero še vedno večina ljudi sploh ne ve, da obstaja. Lens si lahko predstavljamo kot klasičen iskalnik, le da namesto niza besed v iskalno polje vnesemo sliko, Google pa nato poskuša poiskati sorodne slike ali pa celo njen izvir. Zadeva lahko pride izjemno prav, če se morate kdaj prepričati o kakšni avtentičnosti slike, vsebuje pa tudi druge funkcije, kot je denimo prevajanje menijev v restavracijah ali cestnih znakov, vse to pa je narejeno instantno, saj v ozadju deluje umetna inteligenca. Kaj vse lahko počnete z Lensom je Google popisal na svojem uradnem blogu.

Google je uporabnost Lensa razširil tudi na diagnosticiranje raznih izpuščajev in znamenj na koži, ki vam lahko povzročajo skrbi, saj je neko znamenje lahko samo podkožni mozolj ali pa razlog za obisk zdravnika. Preko aplikacije boste lahko samo preprosto slikali prizadeto območje, nakar vam bo iskalnik izvrgel rezultate podobnih znamenj, ki so jih naložili drugi uporabniki ali pa so jih na spletu že diagnosticirali zdravniki.

google lens

Spet, to je bolj slaba zamenjava za obisk dejanskega zdravnika in če so me moje izkušnje Googlanja trenutnih zdravstvenih problemov naučile karkoli, je to, da si za iskanje vsakega simptoma po izvrženih rezultatih skoraj vedno že tik pred smrtjo.

Vseeno pa je tole zanimiva izraba tehnologije Google Lens in bi znala veliko pridobiti na uporabnosti, če bi jo Google sparil s svojo lastno umetno inteligenco Bard, ki bi na ta način lahko postala kot neka verzija osebnega zdravnika.

Nova funkcija iskanja kožnih simptomov je zaenkrat na voljo samo v ZDA, a bo kmalu prišla tudi v druge dele sveta, deluje pa samo preko aplikacije, ki jo najdete na sistemih Android in iOS.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime