O podmornici, ki se je izgubila pri Titaniku, že nocoj izide prvi dokumentarec

Te dni so spletni članki polni novic glede nesrečne izgubljene podmornice Titan, ki je med potopom do Titanika izginila iz radarjev, posadki petih ljudi pa je med tipkanjem tega članka ostalo samo še nekaj ur zraka, preden se vsi ne zadušijo. Trenutno poteka množično iskanje izgubljenega plovila, vendar pa je morje veliko, Titanik pa se nahaja na globini 3.800 metrov. To je res globoko in dobro demonstracijo te globine predstavi sledeča interaktivna stran iz katere se boste zagotovo naučili nekaj novega.

Vse odkar se je za podmornico izgubila vsaka sled so se začele vrstiti zanimiva dejstva glede podjetja OceanGate Expeditions, ki si lasti podpornico in čigar direktor Stockton Rush je bil eden od članov petih ljudi, ki so se znašli znotraj te trenutne nočne more. Vstopnica za takšno ekspedicijo stane okoli 250.000 dolarjev, zato so sedeži, ki jih v Titanu v bistvu sploh ni, rezervirani za same milijarderje. Med posadko so se tako znašli še angleški poslovnež Hamish Harding, Pakistanski mogotec Shahzada Dawood in njegov 19-letni sin Suleman in Francoz Paul-Henry Nareolet.

Ko smo zapisali, da je podjetje OceanGate polno zanimivih faktov, smo mislili resno. Kmalu po izginotju Titana so se pojavile novice, da ta podmornica v bistvu ni sploh namenjena za tako globoke potope in da se je enkrat celo že izgubila za nekaj ur, a se je takrat vse srečno končalo. Potem je tu pilotiranje te podmornice, ki ne vsebuje nekih res naprednih inštrumentov, saj se za navigacijo uporablja kar Logitechov kontroler F710, ki je danes star že 13 let, a Logitech ga še vedno izdeluje.

Potem je tu žena direktorja Stocktona Rusha, Weny Rush, ki je v bistvu pra pra vnukinja para Isadorja in Ide Straus, ta dvojec pa je eden od 1.500 ljudi, ki so leta 1912 izgubili življenje na Titaniku. Režiser James Cameron je par celo za nekaj sekund pokazal v filmu Titanik – vidimo ju lahko med vsem kaosom, ko morska voda prodre že v zgornje palube, starejši par pa se stiska na postelji in čaka na svoje poslednje trenutke.

Stockton Rush je imel tudi posvojenega sina Briana Szasza, ta pa se je med iskanjem podmornice odločil udeležiti koncerta glasbene skupine Blink-182, saj naj bi bila to želja njegovega očeta, čeprav ta sploh še ni uradno razglašen za mrtvega. Brian želi očetovo izginotje izkoristiti za svoje namene in na Twitterju je celo flirtal z neko OnlyFans deklino, ki mu je ponudila, da se nanj usede.

titanik

Skratka, kakršenkoli že bo razplet te morske tragedije, nekdo bo po njej slej kot prej posnel serijo ali film. To je takšna zgodba, ki jo mediji preprosto obožujejo – dokaz tega so ameriška poročila, ki imajo na zaslonu celo odštevalnik, ki dinamično odšteva zadnje minute zraka na podmornici.

In na prvi dokumentarec ne bo treba dolgo čakati, saj bo angleški kanal Channel 5 že nocoj predvajal Titanic Sub: Lost at Sea. Dokumentarec bo skupaj sestavila produkcijska hiša ITN, ki je znana po svojih hitrih produkcijah, dokumentarec pa je že zdaj deležen upravičenih kritik, saj je jasno, da želi Channel 5 od te tragedije ven hitro potegniti nekaj zaslužka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime