Super Mario RPG dobiva predelavo

Morda niste sploh vedeli, da se je priljubljena brkata Nintendova maskota Mario podala tudi v RPG vode. Vaše neznanje je upravičeno, saj je igra Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars izšla leta 1996 in je danes stara že 27 let, igrali pa smo jo na konzoli Nintendo Entertainment System, ki je znana tudi pod kratico NES.

Mario RPG je bil dejansko hudo kvalitetna RPG zabava, ki je ob izidu požela dobre ocene, Nintendo pa ni nikoli od takrat dalje spočel nadaljevanja. Tosortno zabavo zdaj namerava ponovno obuditi preko predelave Super Mario RPG, ki po novem ne bo vsebovala podnaslova in bo glede na prvi napovednik verna predelava originala, le da bomo gledali v močno bolj izpopolnjeno grafično podobo, ki bo po dizajnu podobna vsem novejšim Mario igram.

Tako kot v izvirniku tule poanta ne bo v platformskih izzivih, ampak v bitkah, nadgrajevanju likov in spremljanju zgodbe, ki nas je v originalu postavila naproti mehanskim sovragom, ki jih je nadziral šef Smithy. Preko bitk smo in raziskovanja smo nabirali ukradene delce mavrične ceste Star Road, saj pač pri Mario igrah moramo vedno nabirati neko stvar, pa če so to zvezde, lune ali pa v tem primeru delčki večje nagrade.

Zaradi novega nasprotnika bomo sestavljali taktične skupine kompanjonov, ki bodo Mariu pomagali v boju. Poleg Maria bomo nadzorovali Princess Peach, Mallowa, Gena, pridružil pa se nam bo tudi večni antagonist zmaj Bowser. Druščino bomo nadzorovali preko poteznega boja, ki glede na kratke izsečke iz napovednika ostaja nespremenjen v primerjavi z originalom.

Super Mario RPG ni več daleč stran – na konzolah Nintendo Switch ga bomo igrali od 17. novembra dalje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime