Film Priscilla bo povedal zgodbo žene Elvisa Presleyja 

Elvis je te dni nenormalno popularno ime. Lani smo dobili večjo produkcijo s preprostim naslovom Elvis, v njej pa je režiser Baz Luhrmann povedal zgodbo kralja rocka, ki je bil izjemno talentiran, a hkrati tudi žrtev izkoriščanja, na koncu pa je zaradi drog postal žalostna senca samega sebe. V filmu Priscilla pa si bomo ogledali drugo plat njegovega življenja, ki ga je sestavljala njegova dolgoletna žena Priscilla, ta pa je svoje spomine popisala v knjigi Elvis & Me.

To knjigo je pod roke vzela priznana režiserka Sofia Coppola, ki bo v filmu izpod produkcijske hiše A24 poskušala obnoviti vse tiste najbolj zanimive trenutke iz Priscillinega življenja. In teh je bilo kar precej, tako dobrih kot tudi slabih, Coppola pa je takšna režiserka, ki si bo upala slavnega pevca pokazati tudi v malce slabši luči.

Priscilla je Elvisa spoznala na neki zabavi v Nemčiji, takrat pa je Elvis služil svoj vojaški rok. Ob njunem prvem srečanju je bila stara vsega 14 let, medtem ko jih je Elvis takrat štel že 24. Njenim staršem njuna veza ni bila preveč všeč, a to so bili drugačni časi in ko se je razvedelo za njuno skupno naklonjenost je Priscilla prejela cel kup pisem iz strani oboževalcev, saj so ji dekleta po celem svetu zavidala, Elvis pa za svojo mladoletno spremljevalko ni bil deležen kakšnega prevelikega obsojanja.

Elvis je nato njene starše prepričal, da je lahko prišla živet v ZDA in čeprav sta bila leta v romantičnem razmerju, Priscilla v svoji knjigi trdi, da do seksa ni prišlo do leta 1967, ko sta se poročila, takrat pa je bila stara 21 let. Devet mesecev po poroki se jima je rodila hčerka Lisa Marie Presley, ki je lani umrla, stara zgolj 54 let, razlog pa je bil srčni infarkt.

Rojstvo hčerke je bil ironično tudi razlog za propadanje njunega zakona, saj je Elvis po porodu izgubil zanimanje za njuno seksualno življenje, do ločitve pa je nato prišlo leta 1972. Tudi po razpadu zakona sta ostala prijatelja, vendar pa brezzakonsko življenje Elvisa ni dolgo trajalo, saj je leta 1977 umrl za svojem posestvu Graceland. Takrat je bil kralj rock ‘n rolla bleda senca samega sebe, saj ni več skrbel zase, tu pa so bile še droge, ki so postale sestavni del njegovega vsakdana.

Vse to bomo videli v filmu Priscilla, ki je zaenkrat dobil samo kratki dražilnik, v njem pa vidimo Elvisa, ki ga bo tokrat odigral Jacob Elordi, medtem ko bo vlogo Priscille zasedla Cailee Spaeny. Film bomo v kinih gledali od oktobra dalje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime