Mario se v igri Super Mario Bros. Wonder vrača svojim koreninam

Od tistega čisto pravega novega poglavja Mario serije mineva že šesto leto, saj smo igro Super Mario Odyssey igrali leta 2017, to pa je bila ena prvih večjih iger za konzolo Nintendo Switch. Japonci od takrat brkatega vodovodarja niso pustili počivati, saj smo od takrat dobili igri Super Mario Maker 2 in dodatek Bowser’s Fury za igro 3D World.

O novem poglavjem zaenkrat še ne vemo ničesar, saj se bo to bržda pojavilo šele ko bo Nintendo spočel naslednika konzole Switch, do takrat pa se bomo lahko pozabavali v novi “spinoff” zadevi, ki je bila predstavljena na konferenci Nintendo Direct in nosi naslov Super Mario Bros. Wonder.

Gre za oživitev klasične 2D platformščine, ki jo nadzorujemo iz stranskega pogleda, Mario pa se je v takšnem igralnem tudi rodil in desetletja nazaj poskrbel za revolucijo znotraj igričarskih voda. Moderni Mario se sicer dandanes igra iz polnega 3D pogleda in Odyssey nas je na tem področju odpeljal v skoraj odprti svet, nova razsežnost pa je razvijalcem omogočila vpeljavo povsem novih platformskih izzivov.

Mario se sicer od 2D igranja ni povsem poslovil: videli smo ga v nekaterih stopnjah igre Odyssey, dobili pa smo tudi ločeno serijo takšnih iger, ki so se družile pod imenom New Super Mario Bros. Wonder bo glede na prvi napovednik dokaj podoben seriji New Super Mario Bros., le da bo precej bolj odštekan in tole je resnično videti kot produkt nekega razvijalca, ki je pred kodiranjem in ustvarjanjem dizajna pojedel nekaj psihedeličnih gobic.

Igranje je videti sprva kot tipični 2D Mario, le da je svet zelo barvit, zakoni narave pa tule ne igrajo velike vloge. Ko pogoltnemo modro rožico celotna stopnja povsem spremeni svoje fizikalne zakonitosti, iz cevi začne špricati voda in zelene tube celo znajo oživeti. Mario se zna celo spremeniti v smešnega slona, kar je pojava v kateri ga do sedaj še nismo videli. Nadzorovali bomo lahko tudi druge junake kot so Peach, Luigi in Yoshi, zdi pa se, da bomo lahko preigravanje kampanje opravili tudi sodelovalno, kjer se bodo na enem zaslonu lahko zabavali do štirje igralci.

Super Mario Bros. Wonder je videti neizmerno zabavno, izid pa je napovedan za že 20. oktober.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime