Apple na Twitter naložil prvo epizodo serije Silo

Applov pretočni servis Apple TV+ hitro postaja dom za kvalitetne znanstveno-fantastične serije. Po Foundation je podjetje odkupilo pravice za delanje serije po priznani franšizi knjig Wool, ki jo je leta nazaj spisal Hugh Howey, zadeva pa je nato dobila kar nekaj nadaljevanj in široko bazo oboževalcev.

Serija Silo je predelava prve knjige in na Apple TV+ smo si že lahko ogledali skoraj celotno prvo sezono, ki bo v petek dobila zaključek s svojim še zadnjim delom. Bodite brez skrbi, saj naj bi Apple že potrdil delo na 2. sezoni, tako da je bila gledanost očitno visoka, zdaj pa zna še bolj poskočiti, saj je uradni Apple TV račun na Twitter naložil celotno prvo epizodo, ki si jo lahko ogledate povsem brezplačno.

Apple si je pri tem sposodil idejo spletnih piratov, ki so začeli po Twitterjevi odločitvi, da lahko naročniki na to družabno omrežje gor nalagajo daljše videe, gor nalagati cele filme in sezone serij. Razlika tule je seveda to, da Apple to lahko naredi povsem legalno, medtem ko so spletni pirati seveda kršili avtorske pravice, zato so bile njihove objave sčasoma odstranjene.

Twitter sicer ni najboljša izbira za gledanje daljših izdelkov, saj je kakovost videa slaba, manjkajo pa tudi druge zadeve kot je denimo podpora za podnapise, Silo pa je tako kvaliteten izdelek, da si zasluži gledanje na večjem televizorju, ki ima po možnosti še dobro ozvočenje.

A morda želi Apple s tem samo malce spodbuditi gledalce, da si ogledajo nekaj minut epizode, nakar se odločijo za gledanje preko njihovega pretočnega servisa. Zgodba vsekakor hitro pritegne: če ne zaradi drugega pa zaradi svoje originalnosti. Gledamo dogodke v post-apokaliptični prihodnosti, kjer so se zadnji ostanki človeštva preselili v podzemni silos, ki vsebuje 144 nadstropij, v teh pa se je razvila nova človeška civilizacija. Bunker lahko zapustijo samo tisti, ki so obsojeni na smrt, a nekateri prebivalci so začeli dvomiti, da je zunanji res tako strupen kot pravijo vodilni, zato se je znotraj podzemnega ekosistema počasi začel kuhat upor.

Zadnja, deseta epizoda bo nosila Outside, tako da lahko že glede na ime pričakujemo vznemirljiv zaključek prve sezone, ki trenutno na IMDb-ju nosi oceno 8,1.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime