Razvijalec, ki je spočel priznano grozljivko Darkwood, zdaj dela na nogometni igri

Se morda še spomnite igre Darkwood? Ta grozljivka je bila prvi projekt razvijalca Acid Wizard Studio in je sprva izšla v sistemu Early Access, v njem pa je prebila tri leta, dokler nismo leta 2017 dobili eno bolj zapomljivih grozljivk, ki smo jo preigravali iz navpične perspektive. Ta indie studio je nato požel svetovno slavo in mnogo igralcev je pričakovalo delo na nadaljevanju, vendar pa je Acid Wizard Studio pa izidu praktično povsem utihnil in šele zdaj, po šestih letih od svoje zadnje igre, najavil svoj nov projekt, ki pa je nekaj kar vsekakor nismo pričakovali.

Razvijalec je namreč najavil igro Soccer Kids, nekakšno potezno nogometno igro, ki se dogaja na osnovnošolskih igriščih znotraj Poljske, kar niti ni čudno, saj od tod izvira tudi sam studio. Preganjali se boste po odprtih igriščih in znotraj zasenčenih telovadnic, akcija pa se ne bo izvajala iz realnem času, saj je vse skupaj videti bolj kot šahovski obračun, kjer boste igralce morali prepeljati skozi obrambo, vmes spočeti kakšno napredno potezo in na koncu zabiti gol. Pretiravati ni pametno, saj lahko zaradi prevelikega dribljanja izgubite kontrolo nad žogo ali pa se zabijete v nasprotnega igralca, vse pa ne bo odvisno samo od ofenzive, ampak tudi pametno razporejene ofenzive.

Morda edini ohranjeni vidik v primerjavi z Darkwoodom je perspektiva igranja, ki jo boste zopet gledali iz tokrat malce bolj nagnjenega pogleda. Soccer Kids ni čistokrvni športni naslov, saj bomo izkusili tudi nekaj zgodbe, osnovnošolski trener nam bo ves čas visel za vratom, med večernim preigravanjem nogometa pa bo igro treba prej zaključiti, saj nas bo na večerjo klicala mama. Vizualni stil nam vsekakor zbudi spomine na osnovnošolske čase, saj je uporabniški vmesnik narejen iz strganih listov zvezka in kolažev, igrišča pa mnogokrat niso res igrišča, ampak bolj betonska ali travnata površina, na katero je nekdo po naključju zarisal nogometne črte.

Soccer Kids še nima datuma izida, a na Steamu lahko že zdaj snamete alfa verzijo igre, ki prinese nekaj zgodbe, preigravanja uvajalnih stopenj in obračunov proti umetni inteligenci ali pa drugemu igralcu, ki se bo z vami pomeril za enim PC-jem.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime