Julijska ponudba PlayStation Plusa prinaša igri CoD: Black Ops Cold War in Alan Wake Remastered

Julijska ponudba iger, ki jih mesečno prejmejo vsi naročniki servisa PlayStation Plus Essential in bo hkrati na voljo za vse tiste, ki si lastite stopnji Extra in Premium, bo zopet slastna. Sony je namreč najavil trojico novih naslovov, ki bodo na voljo za konzoli PlayStation 4 in 5, v paketu pa najdete dve AAA igri in en indie naslov, ki pa je vseeno vreden vsaj aktivacije.

Iz trojice iger najbolj izstopa igra Call of Duty: Black Ops Cold War, ki je na svet prilezla leta 2020 in je tudi najbolj sveže poglavje serije Black Ops. Kampanja se odvija leta 1980 na višku napetosti Hladne vojne, zgodba pa se vrti okoli sovjetskega špijuna Perseusa, ki se je infiltriral v ameriški program jedrskih orožij. To je povod za veliko prvoosebne strelske akcije, ki jo boste izvajali preko Turčije, Vzhodnega Berlina in tudi Moskve, vsake toliko pa boste obujali tudi spomine na Vietnam, saj so se tam odvijala nekatera prejšnja poglavja serije Black Ops. Poleg kampanje se boste lahko zabavali tudi v obširnem večigralstvu, Activision pa je v ponudbo dal celokupni paket igre, tako da ga lahko preigravate tako na konzolah PlayStation 4 kot tudi na PlayStation 5.

Drugi večji naslov je Alan Wake Remastered. Gre za predelavo igre iz leta 2010, ki sicer ni tako konkretna kot kakšen Resident Evil 4, a razvijalec Remedy je vseeno izboljšal nekaj tekstur, zvišal ločljivost in igro pripeljal na sveže konzole, medtem ko je bil original ujet na PC-ju in konzoli Xbox 360. Spremljali boste zgodbo pisatelja Alana, ki se za iskanje navdiha umakne v osamljeno mestece Bright Falls, a tam naleti na nadnaravno silo, ki prebivalce spremeni v čudna temačna bitja. Gre za zanimivo tretjeosebno grozljivko, kjer je treba sovražnike odpraviti s kombinacijo sijanja svetilke in streljanja z orožji, vsebuje pa tudi oba izdana DLC-ja iz originala The Signal in The Writer. Zdaj je ravno pravi čas za preigravanje te igre, saj bomo po več kot desetletju čakanja oktobra vendarle prejeli nadaljevanje Alan Wake 2 in iz drugega poglavja boste potegnili veliko več, če boste poznali zgodbo originala.

Za zaključek je tu še indie naslov Endling – Extinction is Forever. To je še ena tretjeosebna igra, le da boste tule nastopali v vlogi lisice, ki mora v post-apokaliptični prihodnosti svoje tri mladiče pripeljati na varno, s tem pa bo poskrbela za preživetje svoje vrste. Dogajanje boste v bistvu spremljali iz stranskega pogleda, vendar se občasno akcija preseli v polni 3D pogled, čaka pa vas tudi kar nekaj emotivnih vmesnih sekvenc.

Trojica iger bo za prevzem na voljo od 4. julija dalje, do takrat pa lahko še vedno aktivirate junijsko ponudbo, ki jo sestavljajo igre Trek to Yomi, NBA 2K23 in Jurassic World Evolution 2.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime