Armored Core 6: Fires of Rubicon z novim igralnim napovednikom

Razvijalec FromSoftware trenutno dela na vsaj dveh večjih projektih: dodatku za igro Elden Ring, o katerem ne vemo praktično še ničesar in povsem novem delu serije Armored Core, o kateri pa se ne govori ravno veliko pa čeprav je izid čez pičla dva meseca.

Razlog za pomanjkanje novic glede igre Armored Core 6: Fires of Rubicon: za razliko od prejšnjih FromSoftwarovih iger tole ne bo namreč Soulsborne naslov, ampak igra z ogromnimi roboti, ki se bo igrala povsem drugače kot pa kakšen Elden Ring.

Novi igralni napovednik nam pokaže zadevo v akciji, posnetki pa so vzeti iz ene bolj zgodnjih misij. Nadzorovali bomo ogromnega in dokaj okretnega robota, ki bo lahko streljal rakete in z nasprotniki poračunal tudi od bližje. Po tleh se bomo lahko pomikali preko počasnega korakanja, raketni pogon pa bo nekakšen tek in zaradi njega bomo lahko drsali po površini in se celo dvignili v zrak, ves čas pa bo treba biti pozoren na sovražnika, nanj streljati in se hkrati izmikati tujim projektilom.

Pri bojevanju bo veliko vlogo igrala mehanika “stagger”, kar pomeni, da če bomo mehanske konzerve dovolj hitro zaporedoma zadeli z izstrelki, bo ta za nekaj časa onesposobljen, nakar mu bomo lahko zadali kritične udarce. Zadeva spominja na boj iz igre Final Fantasy 16, le da tukaj to pravilo velja tudi za nas, tako da če se ne bomo dobro izmikali, nas bodo projektili zabili v tla, letanje nam bo odvzeto, vmes pa bodo na nas padali udarci s kritičnimi poškodbami.

Armored Core 6 je videti kot naslov za specifičen tip igralca, ki ima rad ogromne robote, njihovo nadgrajevanje in mu ni odveč se poditi po mehanskih kompleksih. Okolica je v igralnem napovedniku videti nekam enolična in tudi nasprotniki niso bili nekaj preveč raznovrstni, a kot rečeno, posneto je vzeto iz ene od zgodnjih stopenj in morda se stvari kasneje malce bolj razgibajo.

Je pa čudno, da v tem igralnem posnetku nismo dobili nobenega vpogleda v uporabniški vmesnik, saj Armored Core 6: Fires of Rubicon izide že 25. avgusta za PC in konzole trenutne ter prejšnje generacije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime