Baldur’s Gate 3 bo po novem izšel mesec prej

No, tole pa je lepo presenečenje. Ko razvijalec napove spremembo datuma izida smo že navajeni, da je bila zadeva bržkone zamaknjena v leto 2024, a razvijalec Larian se je obrnil proti vetru in včeraj napovedal, da bo njihov težko pričakovani RPG Baldur’s Gate 3 v bistvu izšel skoraj mesec prej kot pa je bilo sprva napovedana.

Originalni datum izida je bil 31. avgust, po novem pa bomo tretji del te epske fantazijske avanture igrali že od 3. avgusta dalje. Novica je ugodna samo za tiste, ki se boste preigravanja lotili na PC-ju, saj bo verzija za PlayStation 5 doživela malce zamika in bo po novem izšla 6. septembra.

Larian je spremembo datuma napovedal na Steamu, zraven pa pridodal razlago, da bodo igralci tako igro dobili na datum, ki jim bo omogočal več svobode pri igranju. Povedano po domače: Larian se je s tem izognil direktnemu spopadu z igro Starfield, ki izide 6. septembra, dva tako velika RPG-ja pa bi igralcem povzročala glavobol, Starfield pa ima za sabo tako močno oglaševalsko kampanjo, da zna ta zarezati celo v prodajo igre Baldur’s Gate 3.

Tretje poglavje serije Baldur’s Gate je v izdelavi že nekaj let in je prav tako že dolgo dostopna za igranje preko sistema Early Access. Larian, znan po svojem dvojcu iger Divinity: Original Sin 1 in 2, si je za uravnoteženje igralne formule in oblikovanje zgodbe vzel svoj ljubi čas in če ste se med tem časom izogibali kvarnikom in Zgodnjemu dostopu, potem bo čez pičel mesec ves vaš napor končno tudi poplačan.

Baldur’s Gate 3 izide na PC-ju in konzoli PlayStation 5, medtem ko naj bi bila verzija za Xbox Series X prav tako v izdelavi, a se je pri njej zapletlo zaradi konzole Xbox Series S, ki preprosto ni dovolj močna za sodelovalno igranje dveh igralcev. Ti problemi se zdaj razrešujejo, a bodo potrebovali nekaj mesecev, Xboxaši pa se bodo medtem zabavali v Starfieldu, ki bo umanjkal na konzoli PlayStation 5.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime