Meta predstavila VR naročnino Meta Quest+

Kot vsaka stvar dandanes bomo tudi za uživanje v VR vsebini največ potegnili iz tega, če nekemu titanskemu podjetju mesečno primaknemo nekaj evrov. Podjetja takšne naročnine naravnost obožujejo, saj so ti mesečni izdatki dovolj majhni, da nekateri uporabniki sčasoma pozabijo, da so na zadeve sploh naročeni, čez leta pa se takšnih ljudi nabere dovolj, da se v blagajne podjetij preteče milijone evrov.

Skratka, podjetje Meta je najavilo – oziroma je to storil kar njen direktor Mark Zuckerberg – da je zdaj omogočena naročnina na servis Meta Quest+, ta pa je namenjen vsem tistim, ki se zabavajo na VR napravah Quest 2 in Quest Pro, zadeva pa bo nato omogočena tudi na prihajajočih očalih Quest 3, ki imajo načrtovan izid za letošnjo jesen.

Meta Quest+ bo deloval na podoben način kot denimo naročnina na Sonyjev servis PlayStation Plus. V zameno za mesečno naročnino, ki tu stane 7,99 € mesečno oziroma 59,99 € letno, boste vsak mesec dobili dve novi igri, ki ju boste lahko nato preigravali po mili volji vse do takrat, ko boste držali aktivno mesečno naročnino. Če to slučajno vmes prekinete, boste izgubili dostop do teh iger, a če se naročite nazaj vam bo dostop do preteklih naslovov ponovno omogočen.

Zanimivo je, da Meta namesto iger tule uporablja izraz “aplikacije”, kar morda zna pomeniti, da mesečno ne boste dobili dostopa samo do iger ampak tudi do aplikacij, ki vam omogočijo kakšno drugačno interakcijo znotraj VR svetov. No, za prvi mesec boste vsekakor dobili igri, pionirki na tem področju pa sta postali Pistol Whip in Pixel Ripped 1995. Obe igri se štejeta v julijsko ponudbo, v avgustovski ponudbi pa vas čakata igri Walkabout Mini Golf in Mothergunship: Forge.

Meta je za začetek uvedla tudi akcijsko ceno, ki stane vsega 0,92 € za prvi mesec. Ponudba velja samo za tiste, ki se boste za naročnino Quest+ odločili do 1. avgusta, tako da imate za razmislek še nekaj časa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime