Znanstveno-fantastična igra Fort Solis bo imela res močno zasedbo glasovnih igralcev

Razvijalec Fallen Leaf je povsem sveža ekipa ustvarjalcev, ki za sabo še nima izdanega projekta. To se bo spremenilo kaj kmalu, saj bomo že avgusta lahko začeli preigravati njihov prvi naslov Fort Solis, ta pa se bo uvrščal v žanr psiholoških znanstveno-fantastičnih trilerjev.

V igri bomo v vlogi Jacka Learyja odpotovali na zapuščeno postajo na Marsu, kjer je nekaj šlo narobe, zato je postaja zdaj temačna in praktično povsem zapuščena. Raziskovali ne bomo samo površino baze, ampak se bomo spravili tudi pod površje rdeče zemlje, kjer nas čakajo nove grozote. Pobeg iz postaje ne bo mogoč, saj se zunaj približuje ogromna nevihta, zaradi česar se bomo še bolj zaprli v izoliranost temačnih hodnikov in zračnih jaškov, iz teme pa bo na nas ves čas prežala neka nevidena nevarnost.

Fort Solis se glede na zapisano in prvi izdani napovednik sliši kot nekakšna kopija igre Dead Space, a razvijalec pravi, da temu ni tako, saj so se bolj zgledovali po igrah tipa Firewatch in Until Dawn. To pomeni, da nas čaka veliko raziskovanja in bolj malo boja, zaradi psihološkega vidika zgodbe pa se bomo ves čas spraševali, ali se grozljive reči okoli nas zares dogajajo ali pa smo zaradi izoliranosti začeli padati v norost, ki nas bo slej ali prej tudi izropala kisika.

Poleg zanimive zgodbe je Fort Solis izpostavljen tudi na račun bogate zasedbe glasovnih igralcev. Vlogo Jacka bo zasedel Roger Clark, ki se ga spomnimo kot Arthur Morgana iz igre Red Dead Redemption 2, pridružila pa se mu bosta še Troy Baker, ki je v The Last of Us odigral Joela in Julia Brown iz igre Last Kingdom.

Fort Solis bo bolj kratka avantura, ki jo bomo lahko dokončali v samo enem daljšem preigravanju, to pa je tudi eden prvih naslovov, ki bo v celoti izdelan znotraj pogona Unreal Engine 5.

Igra izide 22. avgusta za PC, PlayStation 5 in začuda tudi Maca, zaman pa jo boste iskali na konzoli Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime