Russell Crowe ne bo nastopal v filmu Gladiator 2

Da bo legendarni film Gladiator iz leta 2000 dobil dejansko nadaljevanje je bila najprej samo internetna šala, saj je bila ideja o drugem delu tako absurdna, kot da bi nekdo razmišljal o izdelavi nadaljevanja Titanika – mimogrede, slednje se je res zgodilo, saj smo leta 2010 dobili film Titanik II, ki je bil v bistvu parodija, iz kratkega Google iskanja pa sem se danes naučil tudi to, da je nek avstralski milijarder začel delo na pravi ladji Titanik II, ki pa očitno nikoli ne bo zares narejena.

Vendar pa je Gladiator 2 resničen in zopet ga bo režiral Ridley Scott, v glavni vlogi pa bo nastopal Paul Mescal, ki bo igral odraslo verzijo Luciusa, sina Lucille, ki je bila v izvirnem filmu ljubezenski interes glavnega junaka Maximusa Decimusa Meridiusa. Slednjega je igral Russell Crowe, ki ga zdaj oboževalci ves čas nadlegujejo, če se bo morda pojavil tudi v nadaljevanju.

Crowe se je pred kratkim pojavil na filmskem festivalu Karlovy Vary Film Festival, tam pa je za spletno stran Variety povedal, da bi mu moral nekdo plačati za vsa vprašanja na katera mora odgovarjati glede tega filma. Gladiator 2 z njim namreč nima nobene veze, saj v njem ne bo nastopal, zato ne ve ničesar glede snemanja ali pa same zgodbe. Razlog za to je preprost: njegov lik Maximus na koncu filma umre, kar je dokaj prepričljiv konec njegove zgodbe. K temu je dodal, da je vseeno malce ljubosumen na vse tiste, ki bodo sodelovali v filmu, saj se s tem spomni na svoja mlajša leta in na vpliv, ki ga originalni film imel na njegovo kariero.

Vseeno pa je marsikdo verjetno razočaran, da se v Gladiatorju 2 njegov lik ne bo pojavil vsaj v kakšni obliki obujenega spomina, a morda Crowe o tem ne sme govoriti, saj zna biti to presenečenje za gledalce. Čeprav Maximusa v filmu očitno ne bomo gledali pa nas čaka lepa paleta novih likov, ki jih bodo odigrala prepoznavna imena. V filmu se bo namreč pojavil tudi Denzel Washington, ki je z Ridleyjem Scottom nazadnje sodeloval pri filmu Ameriški gangster. Seznamu prepoznavnim imen se pridružuje tudi Pedro Pascal, ki ga poznamo iz serij The Mandalorian in The Last of Us, vsa ta imena pa nam dajo vedeti, da je bilo v izdelavo nadaljevanja epskega originala vloženo kar nekaj proračuna.

Gladiator 2 bo v kina prispel 22. novembra 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime