YouTuberka Colleen Ballinger obtožena “groominga”, zato je spočela pevsko cringe opravičilo

Po relativnem premirju YouTube opravičil, ki so jih v zadnjih dveh letih redno spočenjali razni vplivneži je med nas kot strela iz jasnega udaril nov video, ki je morda celo najbolj najbolj neroden doslej. Prihaja izpod rok YouTuberke Colleen Ballinger, ki je bolj znana zaradi svoje persone oziroma kanala Miranda Sings – ta ima skoraj 11 milijonov naročnikov, vsebina pa je namenjena tistim najmlajšim.

Proti Colleen so se v zadnjih letih začele pojavljati obtožbe, da za njeno otrokom prijazno podobo stoji veliko temnejša podoba, kot pa jo vidimo v javnosti. Leta 2020 je eden njenih najbolj zvestih oboževalcev Adam McIntyre podelil svoje negativne vtise glede njunih interakcij. Adam je najprej vodil neuraden klub oboževalcev na Twitterju, nakar je bil povabljen v zaseben klub, ki se mu je reklo Colleenies Weenies, s člani te skupine pa je Colleen komunicirala direktno.

Pripadniki te skupine so bili najstniki – Adam je denimo takrat šele dobro stopil v puberteto – Colleen pa se je približevala svojemu tridesetemu letu, zato je že od začetka bizarno, da bi takšna zasebna pogovorna skupina sploh obstajala. A bila je resnična in Adam je kmalu spoznal, da tule ne bodo tekli neki nedolžni pogovori, saj ga je Colleen kmalu začela spraševati ali je še devičnik in kakšen je njegov najljubši položaj pri seksu. Nakar mu je celo po pošti poslala nošen par spodnjic in modrc, kar je YouTuberka tudi priznala.

Po temu so se stvari malce umirile, zdaj pa se je proti YouTuberki sprožil nov val obtožb. Za spletno stran Rolling Stone je namreč spregovorilo več oseb, vsi ti pa so bili pripadniki zasebnega kluba Colleenies Weenies. Na plano so prišle nove grdobije glede Colleeninega odnosa s svojimi oboževalci, saj naj bi jih ta izkoriščala, žalila in jih uporabila kot orožje za napadanje drugih. Pri tem je bil izpostavljen njen bivši mož Joshua David Evans, ki naj bi jo emotivno izkoriščal, zato je svoje travme velikokrat izlila v zasebne pogovore z oboževalci, ti pa so nato Joshuo napadali preko spleta.

Še dva njena oboževalca sta spregovorila za spletno stran HuffPost in YouTuberko obtožila “groominga”, medtem ko je eden od njiju bil star samo 13 let. Colleen naj bi mu poslala gole fotografije sebe in še ene YouTuberke Trishe Paytas, ki je to potezo v ločenem videu označila za naravnost nagnusno.

Nakar so se pojavile še obtožbe glede spornega obnašanja pri snemanju kratko živeče Netflixove serije Haters Back Off, kjer je Colleen oživela lik Mirande za občinstvo izven YouTuba. April Korto Quioh, ki je pri seriji delala kot asistentka, je objavila daljše pismo, v katerem je popisala neprimerno obnašanje Colleen. Ta naj bi na vsak način želela prikazati razmerje med Mirando in njenim stricem Jimom kot seksualno in par naj bi se večkrat zapletel v kočljive položaje, ki bi jih nato Miranda naknadno pojasnila kot povsem nedolžne. Poleg tega naj bi Colleen med snemanjem imela kar nekaj rasističnih opazk, kar je stalni spremljevalec takšnih zgodb.

Skratka, Colleen Ballinger se je znašla v težavah in kaj je bila njena genialna rešitev. Nič drugega kot pa YouTube opravičilo, le da to tokrat traja deset minut, Colleen pa v njem poje in igra na malo kitaro ukulele. V opravičilu prizna, da ji je PR ekipa svetovala, da naj bo tiho in naj ne govori, a k temu je dodala, da ji ni nihče rekel, da ne sme ničesar zapeti. Celoten komad sicer ne vsebuje opravičila, saj za vse težave obtožuje toksično internetno kulturo, ki jo želi preklicati, obtožbe glede “groominga” pa označuje za laži.

Seveda se je s to glasbeno točko samo še bolj pokopala, saj takšen glasbeni nastop grdo žali vse tiste, ki so trpeli zaradi njenega odnosa do oboževalcev, marsikakšni med njimi pa imajo zaradi tega resnične travme. Colleen od svojega glasbenega nastopa ni izjavila ničesar več in dejansko smo presenečeni, da zadeva še vedno stoji na YouTubu, kjer si pridno nabira oglede in palce navzdol.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime