Persona 3 Reload dobila nov, angleško obarvan napovednik

Razvijalec ATLUS je poznan po široki paleti žanra jRPG iger in med njimi največji sloves zagotovo uživajo igre Persona. To so naravnost titanske igre – zadnji del Persona 5 za eno igranje kampanje mimogrede požre 100 in več ur – ki zahtevajo veliko dela, zato je naslednje poglavje še nekaj let stran. ATLUS medtem dela na predelavah in ponovnih izdajah preteklih iger in potem, ko so na PC končno prenesli igro Persona 4 Golden, se zdaj na predelavo pripravlja tudi prejšnji del, ki bo izšel pod imenom Persona 3 Reload.

Tretji del sage je v preteklosti že prejel več različnih izdaj. Original je izšel leta 2006 in sicer samo za konzolo PlayStation 2, nakar smo doživeli še dve ponovni izdaji P3 FES in P3 Portable, ki sta vsebovali originalno kampanjo in to popestrili še z dodatno vsebino. Te v novi predelavi Reload ne bomo videli, tako da nam bo očitno nova izdaja prinesla samo predelavo izvirne kampanje, ki pa bo dobila novo grafično podobo, uporabniški vmesnik in na novo posnete dialoge, ki bodo prišli iz ust svežih glasovnih igralcev.

Ravno okoli teh se vrti novi napovednik, ki nam predstavi nove angleške igralce. Ti so slišati povsem v redu, čeprav sem malce čudno pogledal, ko v enem kadru spregovori “Confident Student” in je slišati kot nekdo, ki jih šteje 30+. Angleška sinhronizacija je med pristaši jRPG-jev od vedno veljala za greh, saj je bila ta, tako kot v primerih animejev, navadno slabše kakovosti kot pa japonski izvirnik. Se pa stvari obračajo na boljše: to je dokazala že Persona 5, ki ima kvalitetno angleško zasedbo, stvar pa je bila še bolj izpopolnjena pri nedavno izdani igri Final Fantasy XVI.

To ni edina Persona vsebina, ki nas čaka v bližnji prihodnosti. Peti del je namreč izrodil ločen naslov Persona 5 Tactica, ki je v bistvu nekakšna taktična strategija z znanimi liki, ki smo jih spoznali v peti Personi. Ta igra izide 17. novembra, včeraj pa je ATLUS za nas pripravil nov napovednik, ki predstavi lik Erine.

Persona 3 Reload po drugi strani izide malce kasneje in jo bomo igrali šele v začetku 2024, na voljo pa bo za PC, PS5, PS4, XSX in XO, prisotna pa bo tudi kot del naročnine Game Pass.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime