Grozljivka The Nun 2 dobila prvi napovednik

Se morda spomnite filma The Conjuring iz leta 2013? Gre za pomemben izdelek, saj je ta spočel čisto svojo Marvelovsko vesolje, le da se to ne ukvarja s superjunaki, ampak demoni, grozljivimi lutkami in bizarnimi nunami. Po temu filmu je začela založba New Line Cinema delati nadaljevanja in ločene dele, ki pa so vseeno tematsko povezani, tako da smo samo leto kasneje dobili film Annabelle, v 2016 The Conjuring 2 pa spet leto kasneje Annabelle: Creation, v 2018 pa nas je pričakal film The Nun. Temu so nato še sledili filmi The Curse of La Llorona, Annabelle Comes Home in The Conjuring: The Devil Made Me Do It, New Line Cinema pa se zdaj pripravlja za obuditev strašljive nune.

The Nun 2 je včeraj dobil prvi napovednik, zgodba pa se bo tokrat začela leta 1956, ko nekdo v Franciji ubije nekega duhovnika, nakar nuna Irene (Taissa Farmiga) kmalu spozna, da se bo zopet morala spopasti z demonsko nuno, ki jo je obsedel demon Valak.

The Conjuring vesolje mi je sicer malce znano, saj sem si ogledal prva dva film in sta mi pri gledanju pognala kar nekaj adrenalina, teh samostojnih delov tipa Annabelle pa še nisem povohal. The Nun mi že glede na napovednike ni preveč ugajal, saj me je demonska nuna čisto preveč spominjala na pevca Marilyna Mansona, zaradi česar mi je njena pojava komična in ne vzbuja strahu. Glede na ocene prvi del ni bil ravno kvaliteten, a očitno se New Line Cinema s kritikami preveč ne ubada, saj ti filmi ne zahtevajo preveč proračuna, v blagajne pa prinesejo lepe zneske.

The Nun 2 bo očitno, tako kot original, veliko stavil na tehniko strašenja jump scare, saj v napovedniku vidimo kar nekaj kadrov, ko ob napeti glasbi iz teme nenadoma nekaj skoči. Je pa videti nekaj zanimivih in originalnih scen: ena je denimo tista, kjer se na steni pojavi cel kup revij, ki nato oblikujejo Valaka. Škoda samo tega, da se nato scena zaključi dokaj predvidljivo.

The Nun 2 v kina prihaja 8. septembra, original pa si pri nas lahko ogledate na Netflixu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime