Tudi legendarni Bob Marley bo dobil svoj film

Paramount Pictures je včeraj presenetil z napovednikom za film Bob Marley: One Love, ki bo v center dogajanje postavil enega najbolj vplivnih glasbenikov iz sedemdesetih, ki je bil tako popularen, da se njegov obraz še danes tiska na majice vseh tistih, ki obožujejo reggae in zraven še skadijo kakšen zvitek kanabisa, njegov uradni profil na Instagramu pa drži več kot 7 milijonov sledilcev, kljub temu, da je tip mrtev že več kot 40 let.

Marley, s polnim imenom Robert Nesta Marley se je rodil leta 1945, njegova profesionalna glasbena kariera pa se je začela leta 1963, ko je oblikoval glasbeno skupino, ki bo sčasoma postala znana kot The Wailers. Marley je nato nadaljeval s svojo uspešno solo kariero, poleg zapomljive glasbe pa je ves čas med ljudi želel preseliti tudi kulturo Jamajke, ki je bila čudovita, a se je hkrati ubadala s kriminalom in političnimi napetostmi. Leta 1976 se je nameraval udeležiti brezplačnega koncerta Smile Jamaica, ki ga je organiziral premier Michael Manley, namen tega pa je bil ublažiti politične napetosti dveh strank. To ni bilo všeč vsem in neznani napadalec je takrat vdrl v Marleyjev dom in začel streljati, Bobova žena in manager pa sta takrat utrpela hujše poškodbe, medtem ko je bil Marley samo lažje poškodovan. Nihče ni umrl in Marley je samo dva dni kasneje vseeno nastopil na koncertu.

Kot vidite je imel Bob precej razburljivo življenje, zdaj pa bo vse to poskušal ovekovečiti film Bob Marley: One Love, ki v prvem napovedniku nakaže vse zgoraj opisane dogodke. V glavni vlogi legendarnega pevca se bo preizkusil Kingsley Ben-Adir, medtem ko bo njegovo ženo Rito poskušala k življenju obuditi igralka Lashana Lynch, Jesse Cilio pa bo odigral Bobovega očeta.

Napovednik ni navdušil vseh. Komentarji po spletu niso naklonjeni glavnemu igralcu, ki naj bi bil bolj slaba imitacija Boba, nekatere pa motijo naglasi, ki naj bi nosili preveč angleških podtonov.

Bob Marley: One Love v kina prihaja enkrat v 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime