Bohemia naj bi delala na DayZ 2

Pričkanje med ameriško zvezno komisijo za trgovino FTC in Microsoftom je na sodiščih razkrilo marsikakšen dokument, ki ga drugače ne bi dobili v javnost. Microsoft se trudi pridobiti odobritev za nakup založnika Activision Blizzard, a ta pot je trnava, saj mu konkurenti in komisije ves čas mečejo polena pod noge, ta leteči les pa je razkril tudi trenutne igre na katerih dela češki založnik Bohemia Interactive.

Microsoft je na enem dokumentu zapisal kratko predstavitev podjetja, ki je znano predvsem po svoji seriji vojaških simulacij ArmA in večigralski preživetveni igri DayZ. Slednja je spočetka izšla v obliki moda, a je ta postal tako uspešen, da smo kasneje dobili samostojno predelavo, ki se je dolgo valjala v sistemu Early Access, po polnem izidu pa je dobila eno uradno razširitev, kljub svoji starosti pa dnevno zabeleži več kot 35k istočasnih igralcev.

dayz 2

Pozorne oči pa so na tem dokumentu ujele še nekaj drugega: pod trenutnimi projekti, ki jih paca Bohemia, je zapisan tudi DayZ 2, ki do sedaj uradno še ni bil najavljen.

V razvoju sta tudi igri ArmA Reforger in ArmA 4, a za te se je že vedelo da obstajajo – Reforger je trenutno v Zgodnjem dostopu, za polnopravno nadaljevanje ArmA 4 pa bo najbrž treba počakati še nekaj let. Vendar pa je DayZ 2 novost, čeprav glede na uspeh moda in nato samostojne igre niti ni takšno presenečenje.

V bistvu bi ravno DayZ največ profitiral od potencialnega nadaljevanja. Original je nekakšen prednik žanra “battle royale” in čeprav je bil uspešen, bi se lahko prodal v veliko večji nakladi, če se ne bi leta boril s težavami glede optimizacije in strežnikov, ki so povzročali veliko težav. Še danes DayZ ni vse tisto kar bi lahko bil in res bi bilo zanimivo videti nadaljevanje, ki bi delovalo na izboljšanem pogonu, ta pa bi prinesel napredne zombije, ki ne bi mahali skozi stene in bi igralcem predstavljali večjo nevarnost, ne pa da so sčasoma postali obrobna zadeva, saj se je vse začelo vrteti samo okoli PvP-ja.

Če in kdaj bo Bohemia napovedala DayZ 2 je stvar prihodnosti, a pričakujemo, da bo najprej izšla igra ArmA 4, nakar bo na tehnologiji te igre slonelo drugo poglavje DayZ-ja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime