Rusi delajo svoj Kingdom Come: Deliverance

Na nadaljevanje igre Kingdom Come: Deliverance, RPG-ja iz leta 2018, ki je veliko stavil na realizem, čakamo že celo večnost. Studio Warhorse zagotovo na njem dela, a uradne najave še nismo dobili, Rusom pa se ni dalo čakati več zato so začeli delo na svojem projektu, ki se mu rusko reče Смута.

Prevedeno je to Smuta oziroma angleško Turmoil, gre pa za RPG, ki se močno zgleduje po igri Kingdom Come, le da želi ruski razvijalec Siberia Nova povedati zgodbo iz zgodovinskega obdobja Time of Troubles. Gre za obdobje nemira med letoma 1598 in 1613, takrat pa je umrl vladar Feodor I, ki ni zapustil nobenega prestolonaslednika. Takrat so se vsi začeli boriti za prestol in ravno v tem napetem času bomo nadzorovali lik Yurija Miloslavskyja, ki bo skušal združiti milico Nizhny Novgorod, udeležil pa se bo vseh glavnih dogodkov tega nemirnega obdobja, med njimi se bo zgodila tudi bitka za Moskvo.

Smuta je zanimiv projekt, saj je povsem ruski in razvijalec Siberia Nova verjetno sploh ne načrtuje prevoda v angleščino. Kljub temu pa igra nosi konkretno grafično podobo, razvojna ekipa pa veliko polaga v realistične animacije ter se poskuša držati načel izpopolnjenega boja. Smuta je do sedaj dobila en napovednik, predčasno pa je ven pobegnilo nekaj posnetkov zaprte alfe. Na njih vidimo lahko nekaj tekanja naokoli, raziskovanja, tiholazenja in jezdenja živali, na splošno pa je zadeva videti kot nekakšna mešanica iger Kingdom Come in The Witcher 3.

Igralni posnetki tudi pokažejo dejstvo, da ima igra pred sabo še kar nekaj programiranja. Obrazne animacije ob pogovarjanju so denimo povsem odsotne, ni pa še jasno, koliko svobode pri raziskovanju bo ta igra sploh ponujala. Na znanem forumu RPG Codex se je razvila širna debata, kjer nekateri ruskega razvijalca obtožujejo, da v bistvu sploh ne obstaja in da je vse skupaj samo pranje denarja, spet drugi pravijo, da je zadeva še daleč od dokončanega in da sploh ne moremo obiskati notranjost stavb.

V vsakem primeru je projekt zanimiv in malce čudno je, da o njem ne piše noben zahodni medij. Datum izida zaenkrat ostaja neznanka, več informacij pa lahko najdete na ruskem VK-ju – le omogočite si prevajalnik v svojem trenutnem brskalniku.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime