New Star GP spominja na arkadne formulščine iz preteklosti

Zgodovina iger, ki so bile delane po licenci Formula 1 je res bogata in se je začela že v osemdesetih, ko se ni vrtelo vse samo okoli realizma, ampak smo dobili tudi kakšno povsem arkadno zadevo tipa F1 Pole Position, v tistih časih pa licenca ni bila zavezana samo na enega založnika, zato smo dobili res cel kup naslovov iz resničnih strani. Stvari so se spremenile, ko so založniki začeli kupovati ekskluzivne pravice za izdelavo Formula 1 iger, na tem področju pa so se skozi leta zamenjali založniki kot so EA, Codemasters, Sony in Ubisoft.

Po nakupu Codemastersa je pravice zopet v roke dobil EA, ki trenutno skrbi za letne izdaje novih iger, razvijalec New Star Games pa se je odločil zaobiti njihova pravila do licence, zato so izdelali svojo igro z bolidi New Star GP, to pa je arkadna formulščina, s pisano grafiko in arkadnim voznim modelom.

Poanta te igre je zabavno dirkanje, ki nam omogoči pritiskanje plina “do daske”, vmes pa se ne bomo preveč obremenjevali s tem, ali nam bo uspelo zvoziti naslednji ovinek ali pa se bomo srečali z bližnjim zidom. Ustvarili bomo lahko svojega dirkača ter oblikovali svoj živobarvni bolid, nakar se bomo lahko brezskrbno zapodili na stezo loviti najboljši čas. Kljub temu, da je tole arkada, nam bo igra vseeno dovoljevala določene nastavitve kot je denimo obraba gum in napolnjenost bolida z bencinom, kar bomo nastavljali pred vsako dirko posebej.

Našo dirkalno kariero bomo začeli v osemdesetih in se nato preko uspešno zaključenih sezon prebijali naprej, tako pa bomo dobivali dostop do hitrejših formul. Seveda bo vse to povsem nelicenčno, tako da ni za pričakovati imen resničnih dirkačev ali pa prog, a stavimo, da bomo to lahko naknadno popravili preko modov, tako kot smo to včasih delali za nogometno igro Pro Evolution Soccer.

New Star GP bo sprva izšel v sistemu Early Access, a zaenkrat zadeva nima uradnega datuma izida – na Steamu si jo lahko ta čas dodate med seznam želja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime