Originalni Stronghold dobiva predelavo

Strategija Stronghold po prodaji ni bila neka svetovna uspešnica, a tisti, ki so zadevo probali, so navadno vanjo vložili desetine ur in jo zlahka postavljali ob bok legendam kot so Age of Empires in The Settlers. Stronghold je namreč pod eno streho združeval prvine ravno teh dveh iger, tako da smo lahko uživali v zanimivih in dinamičnih kampanjah, kjer nas je čakalo ogromno bojevanja znotraj gradu, skrbeti pa je bilo treba tudi za ekonomijo, saj bi se nam drugače podložniki uprli, vojaki pa bi se s praznimi želodci bolj slabo branili in napadali.

Stronghold vsebuje tudi neke vrste zgodbo, tako da smo v vmesni sekvencah gledali v CGI-jevske obraze naših nasprotnikov, ki so vsebovali pomenljiva imena tipa The Rat in The Pig in čeprav bi morda kdo danes na to štorijo in like gledal zviška, so bili dobrih 20 let nazaj nekaj res posebnega in zapomljivega.

Prva igra je skozi leta dobila cel kup nadaljevanj, a igralcem je od vedno bil najbolj pri srcu prvenec. Tega se je dobro zavedal tudi razvijalec FireFly Studios, ki je leta 2013 ustvaril HD verzijo igre, zdaj pa je napovedal večjo predelavo, ki bo izšla pod imenom Stronghold: Definitive Edition.

Za to smo dobili prvi napovednik in dobra novica je to, da bo razvijalec ohranil estetiko igre, le da bomo tokrat gledali v bolj podrobne teksture, animacije pa bodo zdaj tekoče, tako da naše čete ne bodo preskakovale kadrov. Celotno bojno polje bomo lahko zdaj približali ali oddaljili, dobili pa bomo tudi novo vsebino v sklopu dveh kampanj, ki bosta šteli po 10 in 14 novih nalog. FireFly Studios bo prenovil tudi vmesne sekvence in je v studio povabil nekaj originalnih glasovnih igralcev, ki se bodo malce odkašljali in nam ponovno predstavili svoje stare like.

Prenovljeno bo tudi večigralstvo, vsemu skupaj pa bo pridodana tudi podpora za mode, ki jih bomo lahko prenašali preko delavnice Steam Workshop.

Cena nadgradnje še ni znana, bo pa Stronghold: Definitive Edition izšel že 7. novembra, do takrat pa si lahko na uradni Steam strani ogledate nekaj slik in si zadevo dodate v košarico želja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime