Nekdo je poskušal odpreti tisto restavracijo iz GTA: San Andreas v resničnem življenju, a so mu to preprečili odvetniki

GTA je dandanes resda najbolj slaven na račun svojega večigralskega dela, a vsi tisti, ki smo se leta nazaj zaljubili v enoigralski del vam znamo povedati, da če do sedaj niste preigrali še nobene od kampanj si s tem delate medvedjo uslugo. Razvijalec Rockstar namreč zna pričarati čudovite zgodbe, ki so ovite v živ svet, ta pa skoraj na vsakem koraku vsebuje parodije na stvari iz resničnega življenja.

Ena takšnih bolj slavnih parodij se tiče izmišljene restavracije Cluckin’ Bell, ki smo jo prvič spoznali znotraj igre GTA: San Andreas. Naš junak CJ je zadevo pridno obiskoval, saj si je preko žretja hamburgerjev obnovil zalogo zdravja, zadeva pa je sčasoma postala prava ikona te igre, saj smo naleteli na smešne reklame, delavci znotraj pa so nosili smešne kostume in z monotonim glasom ter resnim izrazom so igralcu sporočali, da bi bili ta hip raje povsod kot pa za šankom te restavracije.

Lani sta se restavracija Smokin’ J in partnersko podjetje boyworldwide spomnili, da bi Cluckin’ Bell oživeli kot začasno pravo restavracijo. Zadeva se je nato res odprla v San Diegu in to ravno ob času ko se je tam odvil Comic Con. Cluckin’ Bell je tako postal resničen in obiskovalci so bili navdušeni, saj so se organizatorji res potrudili in tematsko pravilno poustvarili prostore, delavce oblekli v ustrezne uniforme in pripravili celo meni, ki je ustrezal tisti hrani iz igre GTA: San Andreas.

Organizatorji so nameravali enako storiti za letošnji Comic Con in Cluckin’ Bellu dodati še en prostor, ki bi poustvaril prav tako izmišljeno restavracijo Burger Shot, a žal iz tega na koncu ne bo nič. V organizacijo se je namreč vmešal založnik Take-Two Interactive, ki si lasti avtorske pravice do vsebine iz Grand Theft Auta, organizatorjem pa so zagrozili s tožbo.

Ti so se seveda pritisku vdali, saj nimajo financ za borbo na sodišču, a vseeno nameravajo speljati dogodek, le na nekoliko drugačen način. Cluckin’ Bell bo še vedno oživel, le da bo tokrat postal parodija parodije in se bo imenoval Don’t Cluckin’ Tell.

Comic Con v San Diegu se bo letos odvil med 20. in 23. julijem, tako da bomo kmalu lahko videli, kako bo videti preoblikovana restavracija, ki bo kljub spremenjenemu imenu zagotovo zabeležila ogromno obiska.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime