Blizzardove igre prihajajo na Steam, začenši z Overwatch 2

Pregovor v sferi digitalnih iger pravi, da se vsak založnik slej ali prej vrne nazaj v naročje Steama. To pravilo velja skoraj za vse tiste, ki so svoje naslove izdali na večih platformah, izjema pri temu pa je Blizzard. Slavni razvijalec je že leta 1996 zagnal svojo lastno platformo Battle.net in je tako tudi eden redkih, ki po starosti prekaša Steam.

Zaradi svojih kvalitetnih iger in slovesa odličnega razvijalca iger se jim na Steam ni bilo treba seliti niti takrat, ko je ta eksplodiral v svoji popularnosti. Battle.net je namreč lahko stal na svojih nogah in to počne še danes, a Blizzard ni več isti kot je bil v svoji mladosti. Tekom obstoja se je združil z založnikom Activisionom, nakar so mu sloves načele obtožbe glede spolnega nadlegovanja znotraj pisarn. Vse to je pripeljalo do tega, da je prihod res vznemirljivih naslovov za nekaj let zamrl in šele letos nam je Blizzard dostavil nekaj res kvalitetnega v obliki igre Diablo 4.

Kljub uspehu svojega zadnjega naslova pa se je Blizzard odločil malce spremeniti taktiko, zato je včeraj presenetljivo najavil selitev svojih iger na Steam. Prvi korak pri temu bo naredila igra Overwatch 2, ki je za igranje brezplačna in se je zdela Blizzardu kot idealna izbira za prehod na novo platformo.

Na uradnem blogu je šef Mike Ybarra zapisal, da se je igričarski poligon spremenil in da čeprav bo Battle.net deležen njihove največje pozornosti, želijo igralcem omogočiti dostop do svojih naslovov tudi na drugih platformah. Zato so veseli sodelovanja z Valvom, s katerim so bili v dobrih odnosih – zapletlo se je samo enkrat in sicer ko je Valve odobril delo na igri Dota 2, ki je nastala kot mod za igro Warcraft 3, pravice do te pa si lasti Blizzard.

Overwatch 2 bo na Steam skočil 10. avgusta, takrat pa bo zaživel tudi paket dobrot Overwatch 2: Invasion, ki za 15 € prinese nove misije, nekaj denarja in frišnega herojinjo Sojourn. Da ni vse samo plod norih sanj dokazuje uradna Steamova stran, kjer si igro lahko dodate na seznam želja.

A Blizzard se ne namerava ustaviti samo pri Overwatchu 2, saj bodo naknadno preselili tudi nekaj svojih ostalih naslovov. Kaj ti so ne nameravajo še razkriti, a čisto možno je, da bomo lahko preko Steama igrali zadeve kot so Diablo 2 Resurrected, Warcraft 3 Reforged in morda celo World of Warcraft. Vse te igre bodo sicer še vedno zahtevale Battle.net račun, integracija s Steamom pa bo omogočala tudi igranje z listo prijateljev, ki jih imate na Steamu in opravljanje raznih dosežkov. Prehod na Steam bo olajšal življenje vsem tistim, ki so si Blizzardove igre želeli igrati na prenosnem PC-ju Steam Deck, a so se zaradi tega morali mučiti z namestitvijo ločenih programov znotraj Linuxa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime