Netflix zdaj začel ukinjati deljenje gesel tudi v Sloveniji

Ko je najbolj popularni pretočni servis Netflix mesece nazaj napovedal pogumno potezo, da bo uporabnikom začel preprečevati deljenje gesel med prijatelji in sorodniki je cel internet zagnal vik in krik. Ljudje so se začeli pritoževati in sveto prisegati, da bodo prekinili naročnine in se raje odpravili h konkurenci, spet drugi so začeli namigovati na vrnitev v nelegalno gledanje vsebine preko torrentov. Najbolj glasen je bil pri temu Reddit, ki je Netflixovo potezo označil za smrt platforme.

No, zgodilo se je ravno obratno in ves ta hrup je očitno zganjala manjšina, ki tako ali tako nikoli ni nameravala plačati svoje lastne naročnine. Netflix je namreč v finančnem poročilu za drugo četrtino 2023 najavil, da je zaradi preprečevanja gesel na platformo prispelo skoraj 6 milijonov novih naročnikov, kar je dvignilo splošno stopnjo gledalcev za 8 %.

V finančnem poročilu je Netflix še dodal, da je sicer preklicev naročnine zaradi nove politike gesel sicer nekaj bilo, a da je bil to zanemarljiv delež. K temu je dodal, da so šele v zgodnjih stadijih monetizacije, a da že zdaj vidijo zdrav delež uporabnikov, ki so bodisi preklopili na svoj lastni račun ali pa je lastnik prejšnjega računa dokupil ločen profil, ki pa je prav tako plačljiv.

Netflix je ponosen tudi na novo cenovno politiko. V ZDA in Združenem kraljestvu so ukinili stopnjo naročnine “Basic”, ki je bila dolgo najcenejša in je stala 9,99 $. Obstaja sicer cenejša verzija naročnine za 6,99 $, a pri tej je treba gledati oglase, če pa se teh želite znebiti pa je najbolj ugoden plan naročnine “Standard”, ki pa pri Američanih stane 15,49 $.

Ukinitev deljenja gesel med uporabniki se je zgodila skoraj povsod po svetu, a brez skrbi, saj Netflix ni pozabil niti na naročnike v Evropi. V finančnem poročilu je še zapisano, da so včeraj začeli ukinjati funkcijo deljenja gesel tudi v preostalih državah, kot so Indija, Kenija, Indonezija in Hrvaška. Slednja država je naša soseda, tako da smo v ta val držav zajeti tudi mi in ostali Evropejci, ki zaenkrat še lahko uživamo v deljenju gesel med uporabniki. Netflix je obljubo držal in v Sloveniji so se že začela pojavljati poročila o opozoril, ki jih servis pošlje vsakemu, ki se nahaja izven doma lastnika računa.

Tudi sam sem naletel na zloglasno sporočilo, saj sem, tako kot kar lep delež uporabnikov, ponosna Netflix pijavka. Zanimivo pa je, da se mi je opozorilo pojavilo zgolj na pametnem televizorju, medtem ko zadeva še vedno deluje na telefonu in PC-ju. Zaenkrat.

Netflix je pri omembi prej naštetih držav še dodal, da pri njih ne bo možnosti dodajanja ekstra plačljivega člana, saj so cene že zdaj dovolj nizke, da se jim s tem ni treba ukvarjati. Tega jim sicer ne moremo zanikati, saj osnovni paket Basic pri nas stane 4,99 €, a vsebuje zgolj ločljivost 720p in je tako namenjen samo tistim, ki stvari gledajo preko telefonov ali tablic. Za 7,99 € mesečno boste uživali v 1080p ločljivosti, pri 9,99 € pa vas čaka Premium paket, ki s sabo prinaša ločljivost 4K, podporo za HDR in možnost gledanja na štirih napravah hkrati.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime