Septembra v kina prihaja že deseta Žaga

Franšiza Saw oziroma Žaga se je začela leta 2004 in je takrat postala ena od mojih najbolj zapomljivih grozljivk vseh časov. Takrat me je presenetil predvsem konec, ki ga preprosto nisem pričakoval, brutalna zgodba in misterioznost pa sta me držali na robu sedeža skozi celoten film.

Nihče ni takrat vedel, da bo tale relativno preprost film nato izrodil celo franšizo filmov, ki bo kmalu dopolnila svojo 20. obletnico, med tem časom pa je založba Lionsgate izdajala nove izdelke kot po tekočem traku. Filmske izdaje so se malce umirile leta 2010, ko je izšel porazni film Žaga 3D, tako da je trajalo kar 7 let, dokler se ni rodilo novo poglavje Jigsaw, ki ga je štiri leta kasneje nasledil še film Spiral.

Sprememba imena s sabo ni prinesla kakšnega napredka v kvaliteti, zato se je Lionsgate odločil vrniti h koreninam in čez dva meseca nas bo v kinih strašil film Žaga X, ki bo že deseti v tej franšizi. V glavni vlogi bomo zgledali zgodbo najbolj popularnega lika Jigsawa, ki ga bo zopet odigral Tobin Bell, ki je svojo vlogo nazadnje prevzel leta 2017 v filmu Jigsaw.

Jigsaw, čigar pravo ime je John Kramer, je uradno umrl že v tretjem filmu, Lionsgate pa ga neprestano obuja k življenju, saj je Tobin enostavno perfekten za to vlogo. Zgodba X-a bo vrinjena med drugi in tretji del, že takrat pa se je slavni morilec soočal s problematičnim zdravstvenim stanjem. Umiral je zaradi raka, zaradi česar se je zatekel na eksperimentalno zdravljenje znotraj Mehike, a na koncu se je vse skupaj izkazalo za nateg. Jigsaw ni ravno navdušen nad tem, da je svoj dragoceni čas in denar namenil prevarantom, zato se jezno spravi v lov, ki se lahko konča samo z brutalnimi usmrtitvami.

Poleg Jigsawa se bo v film vrnila še stara znanka Amanda (Shawnee Smith), ki se je prav tako pojavila v originalnem filmu in je bila ena od redkih, ki se je rešila iz Jigsawove pasti, nakar je igrala pomembne vloge tudi v ostalih filmih. Zanimivo bo videti, kako nameravajo ustvarjalci oba lika zopet vrniti v preteklost, saj je od teh prvih filmov minilo že skoraj 20 let, tako da morda vidimo nekaj CGI-jevskega mlajšanja obrazov.

Žaga X izide 29. septembra, film pa bo režiral Kevin Greutert, ki je nazadnje to nalogo opravil pri filmih Žaga 6 in Žaga 3D.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime