Tale posebni jopič za Assassin’s Creed Mirage bo udarce iz igre prenesel v resnično življenje

Kaj je naslednja stopnja zatopljenosti v igro? Je to še bolj fotorealistična grafika, podprta z vernimi animacijami? Ali pa so to VR naprave, ki nas preko očal preselijo v virtualne svetove?

Podjetje Owo je mnenja, da bodo igranje na naslednjo stopnjo preselila njihovi jopiči, ki se povežejo z igrami in preko haptičnega zaznavanja preselijo udarce iz iger v resnični svet.

Owo je takšne pionirske preobleke že predstavil, za namene igre Assassin’s Creed Mirage pa se je povezal z Ubisoftom in najavil način izkušnje Assassin’s Creed igre, ki do sedaj še ni bil mogoč.

Jopič, ki je, to je treba omeniti, presneto eleganten, bo zmožen poustvariti cel kup haptičnih odzivov. Med naštetimi učinki je so udarci s sekiro in nožem, strel puščice ali svinčene okrogline, stvar pa bo šla celo tako daleč, da boste lahko na sebi čutili posledice lahkih in težkih bojnih ran. Osebno mi je najbolj zanimiv učinek ugriza mrčesa, ki zna poustvariti pik komarja v lopatico, čemur bo sledilo divje srbenje.

mirage

Ne vem sicer koliko ljudi na sebi želi začutiti udarec noža v trebuh in nato nadaljevati igranje, medtem ko jih preveva občutek krvavenja iz neke težke rane, a očitno Owo v tem vidi nek smisel, zdaj pa so v takšno smer razmišljanja potegnili tudi Ubisoft.

Cena za to posebno preobleko še ni znana, a če gledamo cenovno postavko Founder’s Edition, potem bo treba odšteti nekje nad 500 €. K sreči boste za to ceno zraven dobili tudi digitalno kopijo igre, jopič pa boste lahko uporabljali na PC-ju ter konzolah trenutne in prejšnje generacije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime