Twitter spreminja ime in logo v “X”

Popularno družabno omrežje Twitter bo kmalu doživelo največjo spremembo v svoji zgodovini. Novopečeni lastnik Elon Musk je sicer že vse od nakupa omrežja spočel več sprememb, kot je denimo vpeljava opcijske naročnine, ki uporabnike označi z različno obarvanimi kljukicami, zdaj pa se pripravlja praktično popolnoma zamenjati identiteto platforme.

Musk je včeraj napovedal slovo imenu Twitter in logotipu modrega ptička, ki se nam je v skoraj dveh desetletjih obstoja tako vtisnil v spomin. Namesto tega se bo Twitter očitno preimenoval v preprosto “X”, takšno obliko pa bo nosil tudi novi logotip, ki je resnično minimalističen, a zaenkrat še ni dokončen.

Sporni milijarder je sicer naravnost zaljubljen v poimenovanje svojih izdelkov s črko X. Domena x.com je bila prva verzija platforme PayPal, ki se je nato preimenovala, Musk pa je leta 2017 domeno kupil nazaj in jo zdaj namerava plodno izkoristiti. Očitno bodo zdaj vsi njegovi izdelki nosili vsaj nekakšno predpono iksa, saj je Musk nekaj tednov nazaj najavil svojo verzijo umetne inteligence xAI, uradna spletna stran x.com pa vas bo po novem preusmerila na Twitter.

Kaj točno to pomeni za platformo še ni znano. Direktorica Linda Yaccarino je na Twitterju zapisala cel kup PR besed, ki skupaj pomenijo bolj malo. X naj bi popolnoma spremenil delovanje Twitterja in naj bi spremenil način komunikacije med uporabniki. To “novost” je sicer pridobil že Twitter, saj je platforma začela omejevati dostop za neplačljive uporabnike, ki so bili nekaj časa omejeni glede na vsebino, ki jo lahko dnevno pregledajo, zdaj pa bo omejeno tudi število zasebnih sporočil, ki jih lahko odpošljejo dnevno.

Jasno je, da gre sprememba imena tudi na račun drugačnega finančnega modela, ki želi uporabnike na vsak način pripraviti do nekakšnega plačevanja naročnine. Musku in kompaniji težave zagotovo povzroča tudi Mark Zuckerberg in njegova nova konkurenčna platforma Threads, ki je zaradi naveze z Instagramom hitro pridobila ogromno bazo uporabnikov, pa čeprav ji manjkajo nekatere funkcije in zadeva še vedno ni na voljo povsod po svetu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime