Spotify viša ceno naročnin

Ponudniki naročnin za igre, filme in glasbo so nas vse najprej ujeli s trnkom poceni naročnin, zdaj pa vsi po vrsti višajo cene. Trendu se ni izognil tudi popularni ponudnik pretočno predvajane glasbe Spotify, ki je včeraj vse svoje naročnike obvestil, da bodo z naslednjim mesecem mesečne položnice postale nekoliko višje.

Dvig cen sicer ni apokaliptičen. Najbolj popularna stopnja naročnine Premium Solo bo iz 5,99 € skočila na 6,49 €. Parčki, ki uporabljajo naročnino Premium Duo bodo namesto 7,99 € zdaj plačevali 8,99 € mesečno, medtem bo je družinskemu paketu, ki omogoča istočasno predvajanje glasbe šestim različnim uporabnikom, cena skočila iz 9,99 € na 10,99 €. Tudi študentje bodo morali po novem na sendviče nalagati eno rezino šunke manj, saj se bo ta paket podražil iz 2,99 € na 3,49 €.

spotify

Višje cene seveda nikoli niso dobra novica, a Spotify samo sledi trendu ostalih ponudnikov in pri nas smo jo v bistvu še dobro odnesli, saj so naši mesečni izdatki res poceni. Američani denimo samo za Solo paket mesečno plačujejo 10,99 $, za družinskega pa kar 16,99 $. Tudi v Evropi nekateri odštevajo veliko več: v Franciji je individualni paket zdaj cenjen na 10,99 €, družinski pa na 17,99 €.

Je pa nova cena osnovnega paketa storitev močno približala konkurenčnemu servisu YouTube Premium. Ta pri nas stane 7,19 €, tako da govorimo o razliki 70 centov, le da pri YouTubu v zameno za to poleg knjižnice z glasbo prejmemo še gledanje YouTuba brez oglasov in možnost shranjevanja videoposnetkov. Glede na to, da so reklame na YouTubu čedalje bolj pogoste in dolge je morda smiselno začeti razmišljati o menjavi platform. Po drugi strani pa YouTube Premium ne ponuja tako širokega razpona naročnin kot drugje po svetu, tako da zaenkrat lahko naročite samo osnovni paket, ki pa ne ponuja istočasnega predvajanja glasbe večih uporabnikov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime