Grozljivka The Exorcist: Believer dobila prvi napovednik

Grozljivka The Exorcist, pri nas imenovana Izganjalec hudiča, je leta 1973 tako prestrašil občinstvo po celem svetu, da nekateri zadevo še danes označujejo za najboljšo grozljivko vseh časov. Film, ki je bil posnet po istoimenski knjigi iz leta 1971 je bil takrat tako kontroverzen, da je s sabo potegnil kup govoric, saj so nekateri pravili, da je bilo prizorišče snemanja zakleto. Dva igralca sta res umrla, še preden je film prispel na kino platna, na prizorišču snemanja pa se je že na začetku zgodil večji požar, kjer je zgorelo vse, razen spalnice v kateri je bilo načrtovano izganjanje hudiča.

Originalni film se je zaradi vsega tega zapisal v zgodovino in je kasneje spočel nekaj nadaljevanj, a nobeno od teh ni bilo tako uspešna kot pa izvirnik. Po nekajletnem počitku se franšiza zopet vrača v novem filmu The Exorcist: Believer, ki ga bo pod roko vzel David Gordon Green, ki je nazadnje na takšen način prenovil še eno zastarano trilogijo grozljivk – Halloween.

Believer se bo vrtel okoli dogajanja okoli Victorja Fieldinga in njegove hčerke Angele, ki je skupaj s svojo prijateljico Katherine enega dne preprosto izginila. Sprožila se je večja iskalna akcija in obe punci sta bili najdeni tri dni kasneje, a se nista ničesar spomnili. Življenje bi se moralo vrniti v stare tirnice, vendar pa Victor kmalu ugotovi, da z njegovo hčerko nekaj ni prav. Kamorkoli sta že dekleti izginili, od tam sta s sabo nazaj prinesli demone in to je povod za nadaljnje dogajanje, ki vsebuje kar nekaj demonskega govorjenja, vpitja in krvi.

The Exorcist: Believer se bo dogajal v istem vesolju kot prvi del, zato se bo pred ekrane vrnila stara znanka iz prvega dela: igralka Ellen Burstyn, ki se bo zopet vrnila v vlogo Chris MacNeil. David Gordon Green pravi, da bo Believer nekakšno nadaljevanje prvega dela, s preostalimi poglavji pa ne bo imelo povezave. V intervjuju za IGN je še dodal, da bo tokrat v igri nov demon in da se originalni zlobec Pazuzu tule ne bo pojavil.

Morda pa ga bomo videli v kakšnem drugem delu. Believer je namreč samo prvi del načrtovane trilogije The Exorcist filmov – premiero bomo v kinih gledali 13. oktobra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime