Blasphemous 2 je samo še slab mesec stran od izida, zato je tu nov napovednik

Nedavno sem zaključil s prebiranjem knjige Between Two Fires, ki jo je mnogo bralcev označilo za knjižni Dark Souls. Čeprav določene podobnosti zagotovo obstajajo, bi sam knjigo bolj uvrstil ob bok 2D igre Blasphemous iz leta 2019, saj si tako knjiga kot igra delita krščanske teme, oba izdelka pa ne bojita pričarati veliko temačne, “macabre” atmosfere, ki preveva vsak vidik igralne in bralne izkušnje.

Blasphemous je izdelek, ki ni ravno za občutljive želodce in čeprav grafično gledano zremo v dizajn ostarelih platformščin, so oblike sovragov in animacije dovolj nazorne, da bo med igranjem na vas ves čas pritiskala turobna atmosfera. Razvijalec The Game Kitchen je za original razvil še nekaj dodanih brezplačnih DLC-jev, nakar se je hitro vrnil v svoj groteskni svet in začel delo na nadaljevanju.

V intervjuju za revijo Edge je razvijalec objasnil, da je morda Blasphemous 2 vizualno neločljiv od svojega predhodnika, a da to ni neko na hitro spočeto nadaljevanje. V bistvu so želeli ustvariti še bolj čistega predstavnika žanra Metroidvania, zato so celotno kodo originalne igre vrgli v smeti in porabili 18 mesecev za grajenje povsem nove, a tokrat so pri tej lahko uporabili vse nabrane izkušnje, ki so jih pridobili iz razvoja prve igre.

Blasphemous 2 je dobil že kar nekaj novih napovednikov in čeprav se igralno ne zdi kaj preveč drugačen od originala, se naprednosti skrivajo v podrobnostih. Naš junak The Penitent One bo po novem lahko vihtel trojico unikatnih orožij, vsako od teh pa prinaša svoj slog obračunavanja z nasprotniki. Spet nas čakajo široke, odprte stopnje, te pa bodo vsebovale vrsto nasprotnikov, pasti in ogromnih šefov, ki nas lahko odpravijo samo z dvema dobro merjenima udarcema. Na nas je, da se vsem tem napadom pametno izmikamo, hkrati pa lahko našemu liku razvijemo veščine in ga opremimo z boljšo opremo. Na poti do cilja bomo še vedno trpeli, a z dobro izvežbanostjo bomo lahko vsaj poskrbeli, da bomo v brezno bolečine potegnili še nekoga drugega.

Blasphemous 2 je od izida oddaljen še štiri tedne in ga bomo lahko igrali od 24. avgusta dalje. Prednaročila na Steamu so zdaj odprta in igra se bo prodajala po ceni 29,99 €, do izida pa si jo lahko privoščite z 10 % znižanjem na 26,99 €. Časa je dovolj, da preigrate original, ta pa je na konzolah vključen znotraj naročnine PlayStation Extra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime