Dvojec Baldur’s Gate iger si lahko pridobite za drobiž, a na voljo imate samo še nekaj ur

Tretji del sage Baldur’s Gate se nezadržno približuje in ker bo razvijalec Larian spočel direktno nadaljevanje zgodb iz prvih dveh delov, se je mnogo igralcev začelo ozirati po preigravanju teh dveh RPG klasik, ki jih je dve desetletji nazaj spočel BioWare.

Kot ostareli ljubitelj RPG-jev, ki je drugo igro preigraval praktično ob njenem izidu vam lahko zaupam, da je Baldur’s Gate 2 fantastična izkušnja, ki pa se ji seveda poznajo leta. Prvi del sem dokončal samo enkrat in to daleč po originalnem izidu in čeprav je tudi enka dobra igra, je jasno, da je BioWare pri njej nekatere zadeve še testiral in jih do konca realiziral šele v drugem delu.

Tako Baldur’s Gate 1 kot Baldur’s Gate 2 sta kasneje dobili predelavi Enchanced Edition iz strani razvijalca Beamdog, ta pa je obe igri optimiziral za sodobne sisteme ter igri celo prenesel na konzole ter mobilne naprave. Dvojec iger lahko dandanes tako preigravamo na praktično vseh sistemih, spletna stran Fanatical pa trenutno drži razprodajo, ki vsebuje paket teh dveh iger, obe igri pa si lahko pridobite za vsega 3,19 €.

To je res drobiž, iz katerega boste potegnili desetine ur kvalitetne RPG zabave, prav tako pa se boste tako dobro pripravili za izid tretjega dela, ki bo s sabo prinesel tudi nekatere osebe iz prvih dveh poglavij. Ob nakupu boste dobili ključ, ki ga lahko aktivirate na Steamu. Vendar pa je ponudba zelo omejena in splača se pohiteti, saj akcija poteče že danes, 27. julija ob 17.00.

Če ste morda popuste zamudili, bodite brez skrbi. Tudi spletna stran Humble Bundle ponuja svoj paket znižane RPG zabave, imenovan Baldur’s Gate and Beyond. Ta je malce dražji, a hkrati ponuja veliko več vsebine. Za minimalni znesek 10,88 € dobite v paketu pravo poplavo RPG iger, te pa vsebujejo igri Baldur’s Gate 1 in 2 ter hkrati dodatek Siege of Dragonspear, ki ga je razvijalec Beamdog razvil za prvi del.

A Humble Bundle ponuja še nekatere druge klasike. Tu sta denimo igri Planescape: Torment: Enhanced Edition, za katero nekateri še danes prisegajo, da ima najboljšo štorijo v katerikoli videoigri in Icewind Dale: Enhanced Edition, ki formulo Baldur’s Gate iger preseli na sever in da večji poudarek na boj. Hkrati boste prejeli še dostop do igre Neverwinter Nights: Complete Adventures, ki jo je prav tako predelal Beamdog, ta naslov pa D&D pustolovščine preseli v 3D obliko. Paket zaokrožuje še igra Pathfinder: Wrath of the Righteous, ki jo mnogi označujejo za sodobnega naslednika Baldur’s Gate iger. Tudi ključi za te igre se aktivirajo na Steamu, tako da boste vso RPG zabavo imeli pod eno streho.

Baldur’s Gate 3 izide 3. avgusta, tako da se vam čas za preigravanje originalov naglo izteka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime