Steamova nova razprodaja je osredotočena na tiholazenje

Igre, kjer je glavno neopazno smukanje skozi stopnje in tiho odstranjevanje tarč dandanes skorajda več ne obstajajo. Sicer imamo izdelke, kjer je moč skozi stopnje priti preko tiholazenja, a te ponujajo tudi strelski pristop, ki se nato mnogokrat izkaže za veliko lažje in manj časovno potratnega.

Zato lahko dandanes samo objokujemo spomine na tiste prave skrivalniške igre, kjer je štel samo pristop tiholazenja, saj si bil drugačen brutalno kaznovan in ob odkritju skorajda instantno usmrčen. Steam nam želi zdaj približati ta pozabljen žanr iger preko nove razprodaje Steam Stealth Fest, cene pa so padle praktično vsaki igri, ki ponuja vsaj nek element tiholazenja.

Ko pomislim na skrivanje po stopnjah me tipkana beseda takoj nanese na franšizo iger Splinter Cell. Ubisoft je njega dni spočel res vrhunsko serijo taktičnih skrivalščin v katerih je glavno vlogo igral Sam Fisher – novodobna ninja, ki se ni zanašal na samo tiho šunjanje ampak tudi na lep arsenal tehnoloških igračk, ki so mu omogočale lažje neopazno premikanje in odstranjevanje sovragov. Splinter Cell franšiza obsega pet iger, a najboljše so prve tri, medtem ko so ostale malce odstopile od formule in ponudile več akcije. Cel paket je znižan za -78 % na 13,46 €, a zadeve lahko pokupite tudi posamično.

Znižane so tudi nekatere druge starošolske igre skrivanja. Tu je Thief: Deadly Shadows, ki trenutno stane 98 centov, medtem ko je Thief 2 pri 97 centih še cenejši. Potem so tu igre, ki spadajo v žanr “immersive sim”. Te tehnično niso čisto skrivalščine, saj je omogočen tudi akcijski pristop, a največ sadov obrodi igranje, pri katerem po stopnjah ne sprožate alarmov in pobijate gore nasprotnikov. Sem notri lahko uvrstimo originalni Deus Ex, ki stane 97 centov, lahko pa si privoščite kar celotno kolekcijo Deus Ex naslovov, za kar boste odšteli 9,55 €.

Niso pa vse tiholazniške stare 20 let in več. Za 50 % je znižana celotna trilogija HITMAN iger, ki si jo lahko zdaj privoščite za 34,99 €. Med skrivalniške igre lahko prištejemo tudi taktične strategije, ki jih nadzorujemo iz izometričnega pogleda. Iz tega žanra lahko igramo zadeve kot so Mark of the Ninja Remastered za 6,71 € ali pa se spravimo v preigravanje kompleta iger Commandos, ki so bile predelane in vam bodo skupno odgriznile 7,49 €.

Potem pa pridemo na že bolj akcijske igre, ki pa vseeno vsebujejo elemente skrivanja. Tu notri je denimo Far Cry 6, ki je znižan na 14,99 € in Assassin’s Creed Origins, ki vam bo vzel 8,99 €.

Steam Stealth Fest se izteče 31. julija, polna ponudba iger pa vas čaka na uradni strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime