Epic Games podarja zbirko vesoljskih strategij Homeworld

Realnočasovne strategije lahko dandanes naštejemo na prste mizarjeve roke, če pa bi te igre radi izkusili znotraj vesoljske črnine pa se izbira še bolj skrči. K sreči se vedno lahko vrnemo v pretekle čase, ko je bil ta žanr naslovov bolj popularen in se je nekaj časa kosal celo s prvoosebnimi streljankami, vsake toliko pa kakšno od legend predelajo v moderno preobleko in ravno to se je leta 2015 zgodilo za dvojec vesoljskih strategij Homeworld.

Prvi del je originalno izšel leta 1999 in hitro pridobil legendarni status, ki ga je nato drugi del leta 2003 samo še nadgradil. Obe igri je izdelal priznani razvijalec Relic Entertainment, studio, ki je že takrat kazal neizmerno veliko talenta, tega pa so nato izkoristili za izdelavo celega kupa naknadnih strategij kot so Warhammer 40.000: Dawn of War, Company of Heroes in Age of Empires 4.

Pravice do franšize je leta 2013 kupil Gearbox Software, ta pa je nato izdal predelavi iger Homeworld 1 in 2, pod zbirko Homeworld Remastered Collection. In ravno to zdaj založnik Epic Games podarja povsem brezplačno vsakemu, ki namerava obiskati sledečo povezavo in si kolekcijo, ki navadno stane dobrih 30 €, dodati v svojo knjižnico in jo tam za vedno obdržati.

Zbirka Homeworld Remastered Collection vsebuje predelavi prvih dveh iger, hkrati pa v paketu najdete originalna naslova, tako da tehnično gledano v zbirki prejmete štiri igre. Sicer nekega pravega razloga za preigravanje izvirnikov ni, saj so predelave naravnost odlične: Gearbox je ohranil vse originalne igralne mehanike, nekaj teh pa je iz drugega dela prenesel tudi v prvo poglavje. Hkrati je bila grafična podoba lepo nadgrajena, vendar pa se vizualni stil ni spremenil in je ohranil duh izvirnikov.

Kljub temu, da je tole kolekcija, čisto vsi naslovi vanj niso zajeti. Manjka denimo polnadaljevanje Homeworld: Cataclysm, ki ga ni izdelal Relic, ampak takratni založnik Sierra, ker pa je bila izvorna koda izgubljena je umanjkala tudi uradna predelava. Prav tako manjka ločena strategija Homeworld: Deserts of Kharak, ki je izšla leta 2016, izdelal pa jo je razvijalec Blackbird Interactive.

Gearbox je sicer že davno naročil izdelavo pravega tretjega dela, delo na njemu pa je naložil Blackbird Interactivu, a projekt je ogromen in je doživel že več zamud. Sprva bi moral iziti že lani, a je bil nato zamaknjen v 2023, zdaj pa ga pričakujemo v 2024.

Homeworld Remastered Collection, bo skupaj z igro Severed Steel, brezplačno na voljo do 3. avgusta, nakar bosta ponudbo zamenjali igri Bloons TD 6 in Loop Hero.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime