Tale igra vas postavi v vlogo lovca na tornade

Za nami je teden pestrega vremenskega dogajanja. Nevihte so se vrstile ena za drugo in napovedi so bile tako intenzivne, da se je celo začelo napovedovati tornade. Uničujoči vrtinci so sicer značilni za ameriške ravnine, a pojavljajo se tudi po Evropi – sosednja Italija jih je imela kar nekaj, najbolj pogosti pa so v Združenem kraljestvu.

Pojav tornada opazovalcu hitro nažene strah v kosti, obstajajo pa ljudje, ki preprosto obožujejo adrenalin lova na te ekstremne vremenske pojave. Ti pogumneži se imenujejo lovci na tornade, igra Twisted pa bo poskušala njihovo izkušnjo prenesti v digitalno obliko.

Twisted je Roblox igra, na kateri delata dva razvijalca, oba pa sta velika zaljubljenca v tornade. Za mesto dogajanja sta si izbrala izmišljeno deželo Keysoto, kakšne zgodbe pa tule ne boste ugledali. Vse je namreč usmerjeno v lov za tornade, zato se boste strpali v avto in nato preko doppler radarja iskali supercelične nevihte, ki imajo potencial za tornade. Ko tega enkrat zapazimo je čas za lov in naša naloga se bo tornadu čim bolj približati, a hkrati bo treba paziti, da nas vrtinec ne ujame v svoj objem.

Igra grafično izgleda špartansko, vendar pa je fizika videti na mestu in tornadi so kljub enostavni podobi videti dokaj strašljivi. Twisted je celo pritegnil pozornost enega najbolj slavnih lovcev na nevihte Reeda Timmerja, ki je izumitelj vozila Dominator, to pa je prav poseben štirikolesnik, ki je ustvarjen za prestrezanje teh groznih vrtincev in zna preživeti tudi tiste najhujše vetrove, čeprav testa v F5 tornadu še ni preživel.

Twisted najdete na naslednji povezavi, igra pa je zaenkrat še v beta stanju. Razvijalci ves čas izdajajo nove posodobitve – zadnja je denimo predelala mapo in vključila bolj realistično fiziko predmetov glede na njihovo oddaljenost od smrtonosnega vrtinca. Fiziko nameravajo še izpopolnjevati, vse to preračunavanje pa zahteva kar močan procesor, zaradi česar razvijalec opozarja, da končna verzija igre ne bo delovala na podhranjeni strojni konfiguraciji.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime