Final Fantasy 14 najavil nov dodatek, razširitev Stormblood pa bo postala brezplačna

Med časom pandemije je Final Fantasy 14, kljub svojim letom, postal eden najbolj obleganih MMO-jev in popularnost je narasla celo do te mere, da je založnik takrat za nekaj časa onemogočil nove registracije in tako vsaj začasno olajšal breme na strežnike. Stvari so se od takrat vrnile na normalno raven, založnik pa je včeraj napovedal kup novic, ki kažejo na svetlo prihodnost tega MMO-ja.

Najbolj pomembna je zagotovo najava povsem svežega dodatka Dawntrail. Zanj smo dobili dražilnik, ki je sicer dokaj dolg, a ne pokaže igranja. Je pa producent Naoki Yoshida naknadno razložil, da bo tale dodatek s sabo pripeljal kup zanimivosti. Skočili bomo v novo regijo Tural, ki bo za naše like služila kot nekakšen dopust od vsega klanja in opravljanja nalog. Seveda pa priložnosti za počitek ne bo veliko, saj se bomo kmalu ujeli v politiko Scionov, ki želijo izvoliti novega vodja, pri temu pa bomo mi igrali pomembno vlogo.

Čakajo na nove temnice, oprema in šefi, dodatek pa se bo osredotočal tudi na love za zakladi, zaradi česar vse skupaj pridobi rahel gusarski pridih.

Vse to bomo spremljali ob lepši grafični podobi, saj bo Dawntrail izšel skladno s posodobitvijo 7.0, ta pa s sabo prinaša tudi nadgradnjo grafike. Oklepi se bodo zdaj bolj verno svetlikali, obrazi NPC-jev pa bodo zdaj bolj podrobni. Grafična prenova bo doletela tudi starejšo vsebino, a to se bo zgodilo postopoma in vsi liki ne bodo prenovljeni istočasno, tako da bo svet Eorzea vsaj nekaj časa nosil novo in ostarelo podobo.

Square Enix je najavil še dve večji novici. Prva se tiče vseh tistih, ki bi se radi lotili preigravanja te igre, a jim je žal odštevati mesečno naročnino. Za takšne igralce je že dlje na voljo brezplačni preizkus, ki pa je naravnost ogromen, saj vključuje celotno originalno kampanjo in dodatek Heavensward. To obsega desetine ur vsebine, ta pa bo zdaj postala še bolj obsežna, saj bo brezplačen postal tudi dodatek Stormblood. Vaš lik boste lahko tako brez porabljenega evra lahko prepeljali vse do stopnje 70, za kaj več pa bo treba skočiti v razširitev Shadowbringers, to pa bo zahtevalo mesečno naročnino. Stormblood bo brezplačen postal skupaj s prihodom posodobitve 6.5, ki naj bi prispela še enkrat letos.

Square Enix je stopil v partnerstvo z Microsoftom in ponosno najavil, da bo Final Fantasy 14 prispel tudi na konzoli Xbox Series S in X, s podporo za ločljivost 4K. Ta prehod se bo zgodil enkrat naslednje leto, medtem ko bomo dodatek Dawntrail na vseh platformah igrali poleti 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime