Path of Exile 2 je zdaj samostojen naslov, ki pa izide šele čez slabo leto

So res pretekla že štiri leta, odkar nam je razvijalec Grinding Gear Games prvič predstavil nadaljevanje igre Path of Exile? Čas hitro mineva in to obdobje je bilo dovolj obsežno, da je v vmesnem času Blizzard na trg poslal igro Diablo 4 in vso pozornost akcijskih RPG-jev preusmeril nase, čeprav podpora po izidu ni bila bleščeča in se zdaj veliko igralcev pritožuje nad njihovimi idejami uravnoteženja igralnih razredov.

Pred kratkim se je odvil festival ExileCon, na njem pa je na oder stopil Jonathan Rogers – soustanovitelj studia Grinding Gear Games in z oboževalci podelil nekaj pomembnih novic.

Največja vest je gotovo dejstvo, da bosta igri Path of Exile in Path of Exile 2 po novem obstajali ločeno. Studio je namreč najprej nameraval original nadgraditi in se tako znebiti izvirnika, kar je storil Blizzard v primeru igre Overwatch 2. Vendar pa so med razvojem ugotovili, da je Path of Exile 2 preprosto narasel do takšne mere, da je to postalo nemogoče, hkrati pa bi tako ubili igro, ki jo ljudje še danes radi preigravajo.

Zato ste lahko brez skrbi glede vseh vaših nabranih zakladov, saj bodo ti še vedno naprej obstajali. Še več: razvijalec obljublja, da bodo nabavljene mikrotransakcije nato uveljavljene v obeh igrah, razen v specifičnih primerih, ko bo PoE 2 vseboval neko unikatno predmetovje.

ExileCon je izvrgel tudi nov napovednik, ki bolje predstavi nove razrede kot je denimo menih. Kakor lahko vidite iz napovednika bo akcija konkretna, okolica pa naravnost titanska. Čaka nas 600 različnih nasprotnikov, 100 šefov in kar 1.500 veščin, tako da bo tudi nadaljevanje omogočalo resnično unikaten razvoj lika.

Žal pa vsega tega ne bomo še tako kmalu igrali, saj ima Path of Exile 2 po novem zakoličen datum v juniju 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime