Mr. Beast toži podjetje s hrano, ki je prodajalo njegove hamburgerje

Med našim nedavnim izletom v Los Angeles nam niti na misel ni padlo, da bi si naročili hamburger, ki mu je žegen dal slavni YouTuber Mr. Beast. Razlog za to je bilo dejstvo, da nismo vedeli, da kaj takšnega sploh obstaja, a morda nas je tale naša ignoranca rešila pred kakšnim nenačrtovanim obiskom stranišča. James “Mr. Beast” Donaldson je namreč nedavno sprožil tožbo proti podjetju, ki je skrbelo za prodajo njegovih hamburgerjev, saj so se stranke pritoževale, da so dostavljeni izdelki bili enostavno nagnusni.

James se je leta 2020 spomnil pametne ideje, da bi svojo svetovno slavo spravil tudi v svet kulinarike. Namesto, da bi zavihal rokave in se šel potiti v bližnjo kuhinjo je raje stopil v partnerstvo s podjetjem Virtual Dining Concepts, to pa ima zanimiv način poslovanja. VDC namreč nima svojih kuhinj ampak samo stopi v nadaljnje partnerstvo z restavracijami, ki že imajo uveljavljeno ime, nakar preko njih ustvarijo jedi, ki s sabo nosijo licenco slavnih osebnosti kot je Mr. Beast, to pa nato dostavijo servisi tipa Uber Eats in Door Dash.

Vse skupaj je zanimiva ideja, saj se vsa odgovornost prenese na nekoga drugega. Problem pa je, ko nihče ne skrbi za kvaliteto in kmalu po dostavi prvih Mr. Beast burgerjev so stranke ugotovile, da so te pečene pleskavice povsem predrage, slabo začinjene in jim manjkajo sestavine. Stvari so postajale čedalje hujše in na Twitterju so se začele pojavljati slike hamburgerjev, ki imajo na pol surovo meso, kar seveda ni ravno priporočeno za konzumacijo.

YouTuberju je zato prekipelo in spletna stran Bloomberg poroča, da je proti Virtual Dining Concepts vložil tožbo zaradi slabo pripravljene hrane. Slabe ocene iz strani strank škodujejo njegovi znamki, James pa naj bi VDC večkrat opozoril na te kritike, a naj bi bilo podjetju vseeno. Tožba pravi, da naj bi Virtual Dining Concepts partnerstvo izkoristil za hitro rast podjetja in da naj bi to celo uporabljalo licenco za žigosanje izdelkov, ki so bili izven dogovorjenih pogojev pogodbe. Prav tako naj bi partnerstvo uporabili za vabljenje drugih znanih osebnosti kot je pevka Mariah Carey, ki preko njih prodaja svoj tip piškotov.

Virtual Dining Concepts se je na tožbo že odzval in vse obtožbe označil za lažne. Mr. Beast naj bi želel iztržiti boljšo pogodbo drugje in želi trenutno ukiniti na takšen način, da mu ne bi bilo treba plačati nobene odškodnine, podjetje pa je še napovedalo, da bo svojo pravico poiskalo na sodišču.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime