PlayStation 5 bo končno omogočal izklop piska ob prižiganju konzole

Ste si kdaj zaželeli preigravanja na konzoli PlayStation 5 pozno v noč, a ste se temu načrtu morali odpovedati zgolj zaradi tega, ker bi pisk ob prižigu konzole zbudil zraven spečega partnerja, dojenčka ali pa hišnega ljubljenčka? Če ste, potem naj vam bo v tolažbo, da niste edini in igralci se na Sonyjevih sistemih s to nadležnostjo spopadajo že vse od konzole PlayStation 3.

Po skoraj dveh desetletjih pritožb pa je Sony vendarle ugodil željam in zadnja beta verzija posodobitve za PlayStation 5 uporabniku končno omogoči, da zvok ob prižigu konzole povsem utiša ali pa mu vsaj zmanjša glasnost. Tako se je zaključila ta dolgotrajna saga, ki je navidez nepomembna, a včasih se ravno v teh podrobnostih skriva tista velika past, ki pokvari uporabniško izkušnjo.

Nova posodobitev v sebi skriva še druge dobrodošle naprednosti. Po novem bo PlayStation 5 podpiral zvok Dolby Atmos, ki ga boste našli pod nastavitvijo “Audio Format (Priority)”, v tem meniju pa nato izberete možnost Dolby Atmos, kar bodo pozdravili vsi lastniki bolj naprednih zvočnih sistemov in slušalk.

Še ena zanimivost je izboljšana podpora za vse igralce s posebnimi potrebami. Po novem boste lahko za navigacijo uporabniškega vmesnika uporabljali dva kontrolerja hkrati, kar zna priti prav za tiste igralce, ki so pri tem omejeni in potrebujejo zunanjo pomoč. Sony se s tem zagotovo tudi pripravlja na prihod njihovega kontrolerja Project Leonardo, ki bo namenjen specifično igralcem s posebnimi potrebami.

Beta posodobitev prinaša še nekatere druge izboljšave. Po svoji knjižnici iger lahko zdaj iščete preko tipkanja ključne besede, kar je koristno za vse tiste, ki si lastite večje število naslovov in se vam ne da vedno samo drsati po abecedi, zvišala pa se je tudi meja za nadgradnjo M.2 SSD diskov, ki so bili prej omejeni na 4 TB, zdaj pa lahko vgradite do 8 TB.

Več podrobnosti najdete na uradnem blogu, Sony pa pravi, da bo posodobitev za splošno rajo postala na voljo še enkrat letos. Z beto se lahko trenutno poigrajo samo tisti, ki so dobili posebno vabilo v peščici podprtih držav, med katerimi pa Slovenije žal ni.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime