Star Wars Jedi: Survivor prihaja tudi na konzoli PS4 in Xbox One

Igra Jedi: Survivor je bilo dobro sprejeto nadaljevanje Fallen Orderja, ki pa je imelo največ težav pri optimizaciji, kar za sodobne igre ni nič nenavadnega. Naj je bilo to na PC-ju ali pa na konzolah, igra preprosto ni tekla pri sprejemljivih sličicah na sekundo, pa čeprav je zraven bila vključena opcija rekonstrukcije slike preko DLSS-a ali pa FSR-ja. Od izida je preteklo že nekaj mesecev in igra ima s tem še vedno težave, zaradi česar je včerajšnja najava iz strani EA-ja marsikoga presenetila.

Založnik je namreč v svojem finančnem poročilu izjavil, da se je Star Wars Jedi: Survivor prav dobro prodal in je komercialni uspeh, razvijalec Respawn pa je trenutno začel delati na predelavi igre za starejši konzoli PlayStation 4 in Xbox One. Kakšno magijo namerava ustvariti Respawn, da bo zadevo lahko zagnal na teh zdaj res ostarelih sistemih ni jasno in igralci na raznih forumih so že zdaj potezo označili za neumno, saj bi založnik lahko raje trud vložil v optimizacijo na sodobnih sistemih ali pa za delo na kakšen DLC-ju.

Vendar pa je očitno baza igralcev, ki še vedno obstaja na prejšnjih generacijah konzol enostavno prevelika, da bi jo EA kar tako spregledal. Pri takšni strategiji ni edini: založnik Warner Bros. je uspešnico Hogwarts Legacy ravno tako najprej spočel na sodobni generaciji konzol in jo naknadno predelal še za PS4 in Xbox One, ta predelava pa je bila dejansko dobro narejena, tako da nismo gledali v diapozitive. Hogwarts Legacy je bil nato celo predelan za Nintendo Switch, a Jedi: Survivor glede te konzole nima nobenih planov.

EA je v poročilu še povedal, da Respawn še vedno dela na optimizaciji za sodobne konzole in PC, saj naj bi jim to bila trenutno najvišja prioriteta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime