Google Chrome preselil prenose pod eno ikono, a k sreči lahko obnovimo star način delovanja

Kako že pravi tisti pregovor: “Ne popravljaj, če ni pokvarjeno”? Dober rek, ki se ga velja držati, a podjetja, ki vedno stremijo k razvoju svojih izdelkov, se ga včasih ne držijo in se občasno dotikajo stvari, ki bi jih morale pustiti pri miru.

Tako je tudi v primeru podjetja Google, ki se je danes domislilo ideje, da bi vse prenose znotraj brskalnika Chrome preselila pod en gumb na zgornji desni strani. Uporabniki Chroma so sicer že leta vajeni, da se prenosi shranijo na posebno vrstico, ki se pojavi na dnu brskalnika, po novem pa je treba prenose iskati na ikoni zgoraj desno, na način upravljanja z datotekami pa je praktično identičen Firefoxu.

google chrome

Sicer je res, da lahko združevanje vseh prenosov pod samo eno ikono naredi bolj eleganten uporabniški vmesnik, saj nam zdaj pri snetih datotekah vidne vsebine ne bo več prekinila orodna vrstica, vendar pa to zahteva določena žrtvovanja. Orodna vrstica nam je denimo naenkrat lahko pokazala stanje večih prenosov naenkrat, prav tako pa si imel te prenesene datoteke vedno “pri roki”, namesto da bi moral za njihov ogled sprožiti dodatni klik. Spet drugi smo se po letih dela v Chromu navadili vleči datoteke direktno iz orodne vrstice in si tako olajšati delo: včasih na tak način lahko enostavno pretvorimo slikovni zapis iz PNG-ja v JPG ali pa sliko podelimo preko Discorda.

google chrome

Skratka, stvar zna biti za koga nerodna in zagotovo jo boste opazili takoj, ko boste sprožili nov prenos znotraj brskalnika. K sreči se lahko še vedno vrnete na star način delovanja in to na relativen enostaven način:

  • v naslovno vrstico zgoraj vtipkamo ukaz: chrome://flags/#download-bubble
  • pri možnosti “Enable download bubble” izberemo možnost “Disabled”
  • ponovno zaženemo brskalnik preko gumba “Relaunch” na spodnji desni strani brskalnika

Če je vse šlo po navodilih boste pri prenosih zopet ugledali dobro staro orodno vrstico in ohranili originalni način dela. Upamo, da Google tega delovanja ne bo onemogočil z naknadnimi posodobitvami, a v tem primeru bo zagotovo kdo skupaj spravil vtičnik, ki nas bo vrnil na prejšnja pota.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime