Baldur’s Gate 3 je na dan izida istočasno igralo skoraj pol milijona igralcev

Starošolski pristaši žanra fantazijskih iger so včeraj vriskali od veselja. Po več kot 20 letih so namreč vendarle dočakali tretji del sage Baldur’s Gate, ki jo je k življenju obudil belgijski razvijalec Larian, prej znan po svoji franšizi iger Divinity.

Baldur’s Gate 3 je bil sicer dolga leta na voljo v sistemu Early Access, a ta je ponujal samo preigravanje prvega poglavja, medtem ko se je včeraj odklenila polna igra, ki naj bi za posamezno preigravanje vzela okoli 170 ur. Gre torej za ogromen naslov, ki prav tako odgrizne velik del diska, saj stvar tehta 122 GB, razvijalec Larian pa igralcem ni omogočil, da bi predčasno prenesli datoteke, ki bi jih na dan izida potem samo še odklenili.

baldur's gate 3

Ko se je torej igra odprla za prenos včeraj ob 17.00 se je zgodil nepopisen naval na uboge Steamove strežnike. Poraba mreže je znašala 146 Tbps, kar je skoraj trikrat več kot pa ko je svoje rojstvo doživel Cyberpunk 2077, kar vam da vedeti, da so igralci res slinasto pričakovali novo RPG izkušnjo, ki nam jo je pričaral Larian Studios.

Nekateri uporabniki so zaradi tega navala začutili, da se je Steam začel malce zatikati, a na splošno so strežniki vzdržali naval, tako da so lahko igralci lahko veselo nadaljevali sesanje podatkov iz mreže.

In končna številka je bila presneto impresivna, saj je po podatkih spletne strani SteamDB na višku popularnosti v igri naenkrat zabavalo 472.136 igralcev. To je za povsem enoigralsko izkušnjo hudo dober dosežek in čeprav ni bilo dosežena magična številka pol milijona istočasnih igralcev, bo ta meja zagotovo kmalu dosežena. Upoštevati je namreč treba, da je igra izšla sredi tedna in da vsi nimajo tako hitrega interneta, da bi v nekaj urah prenesli več kot 100 GB podatkov. Smo tik pred vikendom zato pričakujemo, da bo v naslednjih dneh ta številka kmalu presežena.

baldur's gate 3

Kakor pa je cifra impresivna se po število istočasnih igralcev svežega naslova leta 2023 uvršča šele na drugo mesto. Na prvem mestu ostaja naravnost masiven izid igre Hogwarts Legacy in številke si v bistvu niso niti blizu, saj je slednji med 12. in 13. februarjem zabeležil 879.308 istočasnih igralcev.

Recenzije, vsaj tiste, ki nekaj štejejo, trenutno še niso na voljo. Razvijalec je kode za opis poslal šele v nedeljo, štirje dnevi igranja pa preprosto niso dovolj, da bi kdo spočel globoko recenzijo za tako obširen naslov. A tisti prvi vtisi so hudo pozitivni, zato upamo, da je Larian enako kvaliteto ohranil skozi celotno igralno izkušnjo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Fak, kera sreča, da nisem nasedel hype-u in kupil, ker 2 uri je itak za tak špil premalo da ugotoviš, če ti je všeč ali ne. Tak da sem prenesel pirated verzijo in probal, po 10h igranja več nisem mogel, zaprem špil in unistall. Fak je brezvezen game.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime