Twitch zvezdnik obljubil deljenje brezplačnih konzol PS5 in s tem ustvaril množične nemire in pretepe

Pretekli konec tedna je bil v New Yorku dokaj pester, saj se je 4. avgusta Twitch zvezdnik Kai Cenat odločil gostiti srečanje s svojimi oboževalci, v planiranje tega dogodka pa se je spravil povsem nenačrtovano. Že samo meet & greet bi bil ogromen dogodek, saj je Kai Cenat nedavno postal streamer, ki si na Twitchu lasti rekordno število naročnikov, a 21-letnež se je odločil priliti še malce bencina na ogenj.

Na srečanju je namreč obljubil tudi podeljevanje darilnih kartic v vrednosti 100 $, nekaj srečnežev pa bi prejelo tudi brezplačne konzole PlayStation 5. Vse to je bil recept za popolno nevihto, saj je tako na dogodek zvabil tudi tiste, ki bi radi dobili zastonj robo, za te namene pa so uporabljeni uporabiti tudi svoje pesti.

Kai je sicer malce pred dogodkom dobil zle slutnje in v kratkem prenosu v živo gledalcem povedal, da se je na trgu Union Square zbralo veliko ljudi in da naj vsak poskrbi zase. Kai ni naročil nobenega dodatnega varovanja, niti ni njegov shod prejel ustreznega dovoljenja, tako da se je na trgu kmalu odvil Divji zahod, kjer pravila ne veljajo.

In tako je tudi bilo, saj se je na prizorišču zbralo okoli 2.000 ljudi, ker pa nad to rajo ni imel nihče nadzora so se med udeleženci kmalu začeli pretepi, vse skupaj pa se je hitro spremenilo v vsesplošni kaos. Kai je sicer nekaj časa poskušal miriti množico, a gneča je bila nepopisna, zaradi česar se je skril v svoje terensko vozilo, to pa je po hitrem postopku poskušalo zapustiti Union Square.

Vendar tudi ta naloga ni bila lahka, saj so se ljudje dobesedno obesili na avto in na njem viseli, tudi ko se je začelo pospeševanje. Osupljiv posnetek kaže ljudi, ki se držijo zadnjega dela avta, nekdo pa je med pospeševanjem celo padel dol in se tako zagotovo močno poškodoval.

Nemiri so prerasli do te stopnje, da je policija morala aktivirati skoraj 1.000 miličnikov, ki so nato poskušali situacijo spraviti v normalno stanje. Aretiranih je bilo več kot 60 ljudi, ki so jih nato strpali na avtobus in odpeljali v bližnje zaporniške celice. Šef policije Jeffrey Maddrey je kasneje spregovoril z mediji in na novinarski konferenci potrdil, da je bil pridržan tudi Kai Cenat, ki se iz te situacije ne bo kar tako zmazal. Televizijska mreža ABC poroča, da Twitch zvezdnika čakata vsaj dve obtožbi spodbujanja nemirov, prav tako pa bo obtožen nezakonitega zbiranja, k vsemu temu pa bo zagotovo primaknjena še kakšna druga manjša obtožnica.

A Kaija verjetno bolj skrbi odziv Twitcha, ki mu takšna zloglasnost njegovega trenutno najbolj popularnega streamerja zagotovo ni všeč. Cenata morda najbolj rešuje dejstvo, da ga mediji označujejo za “YouTuberja”, a vseeno se zna zgoditi, da ga zaradi tega doleti kakšen ban na platformi ali pa da bo izgubil kakšnega od svojih številnih partnerjev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime