Umrl je igralec Mark Margolis, ki se ga spomnimo po seriji Kriva pota

V 83-letu starosti se je od nas poslovil igralec Mark Margolis, ki je za sabo pustil bogat katalog filmskih in televizijskih projektov pri katerih je sodeloval, a ni nosil glavne vloge.

Osebno se Marka najbolj spomnim iz HBO-jeve zaporniške drame OZ v kateri je igral mafijskega šefa Nappo, saj je tip nosil tako zloben obraz, da se mi je instantno vtisnil v moj najstniški spomin. Zaradi te vloge se je Marka največkrat postavljalo v vlogo slabih fantov, čeprav je prepričljivo odigral tudi bolj nevtralne vloge. Mark je v preteklih nastopih zastopal tiste vloge, ki so obstranske, vendar pa so kljub temu hudo pomembne. V filmu Rekvijem za sanje je denimo igral vlogo tistega zastavljavca, ki je nesrečni Sari vedno nazaj prodal televizor, ki ga je zastavil njen zadrogirani sin. V filmu The Wrestler je igral najemodajalca rokoborcu Randyju, ki je bil vedno brez prebite pare, v filmu Pi pa je odigral starajočega učitelja matematike.

A tista njegova najbolj pomembna vloga se je zgodila znotraj serije Kriva pota v kateri je briljantno upodobil šefa kartela Tio Salamanco. V tej vlogi se je prvič pojavil v drugi epizodi druge sezone in čeprav ni spregovoril nobene besede, saj je Tio bil paraliziran in je lahko premikal samo prst, preko katerega je pritiskal na svoj značilni zvonček, je Tio preko obraznih grimas in ostrega pogleda vsakemu, ki ga je srečal, instantno nagnal strah v kosti. Tio Salamanca je v seriji vztrajal še dve sezoni do svojega spektakularnega maščevanja, Mark pa se je pri svoji vlogi tako dobro obnesel, da ga je ustvarjalec serije Vince Giligan nato izrabil tudi za serijo Better Call Saul, ki je predstavil zgodovino tega lika in mu v njegovih mlajših letih celo posodil nekaj govorjenih vrstic.

Vest o njegovi smrti je bila nenadna in nepričakovana. Mark se je namreč zasebno boril z boleznijo in to razmeroma kratek čas preden ga ta ni premagala. Po njegovi smrti se je oglasilo kar nekaj večjih imen Hollywooda, vsi po vrsti pa so zatrjevali, da je bil dober človek, ki je na vsakem snemanju komandiral prizorišče snemanja samo preko svoje močne osebnosti in zaljubljenosti do dela.

Mark je za sabo pustil ženo Heide in sina Morgana, ki je očetovim stopnjam sledil v svet nastopanja pred kamerami.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime