NBA 2K24 bo imel najbolj realistične animacije doslej

Še malo in skočili bomo v september, kar v košarkarskem svetu pomeni tudi novo vsakoletno izdajo franšize NBA 2K. Letos se bomo poigrali v igri NBA 2K24 in če si želite preigravanja virtualne košarke, potem je ta naslov vaša edina izbira, saj konkurenca preprosto ne obstaja, razen če boste še naprej vztrajali pri preigravanju lanskoletne verzije.

O novih verzijah te serije se največkrat preprosto ne splača pisati, saj že vsi vemo, kaj s sabo prinaša tradicionalno novo poglavje. Tu bo grajenje svojega lastnega košarkarja, ki ga bomo spremljali skozi že stokrat videno klišejsko zgodbo, posodobljen nabor različnih ekip in spremenjene statistike vseh igralcev, ki bodo odražale njihove nastope v prejšnji sezoni. Seveda ne smemo pozabiti niti gore mikrotranskacij, ki jih vsi kritiki pljuvamo že več let, a ker so tako dobičkonosne jih založnik 2K rade volje vsako leto vgradi še več, hkrati pa nakupi postajajo čedalje dražji.

Pa vendar bo NBA 2K24 malce drugačen od predhodnikov in to zahvaljujoč novi tehnologiji ProPLAY. Ta malce spominja na EA-jev izum Hypermotion iz iger FIFA, saj verno prenese animacije iz pravih tekem v virtualni svet. V zgornjem napovedniku nam za ta primer služi Kevin Durant, ki je pri enih potezah resnična kopija iz prave tekme, razvijalec Visual Concepts pa je v igro prenesel tudi nekaj drugih potez kot je denimo Curryjev met globoko izza črte in njegovo opotekanje po dolgem metu ali pa Butlerjevo norčevanje pri klicanju premora.

V igralnem posnetku sicer skorajda ne vidimo slovenskega asa Dončića, je pa razvijalec posvetil kar nekaj sekund igralcu Jordanu Poolu, ki je bil nekdanji pripadnik ekipe Golden State Warriors, a se je nato sredi treninga stepel z igralcem Draymondom Greenom, letos pa je bil nato menjan v ekipo Washington Wizards. V napovedniku ga vidimo pri klicanju ISO akcije, nasproti pa mu stoji ravno Green, ki mu nato v obraz zabriše uspešen met za tri točke.

NBA 2K24 prihaja 8. septembra in kot običajno bo tudi letos na voljo cel kup verzij za nakup. Naslovnico bo letos krasil Kobe Bryant, zanimiva pa je inačica 25th Anniversary Edition, ki stane 149,99 €, a z njo dobite tudi 12 mesecev naročnine za NBA League Pass, ki drugače stane 13,99 € mesečno. Žal PC verzija še vedno ne bo stopila v korak s časom, tako da boste na računalnikih gledali zastarelo grafično podobo, ki bi skladna s konzolami Xbox One in PlayStation 4, medtem ko bo za resnično napredno izkušnjo treba poseči po kopiji igre za PlayStation 5 in Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime