Težave kanala Linus Tech Tips z vsakim dnem postajajo globlje

Najbolj priljubljen YouTube kanal Linus Tech Tips in njegov kreator Linus Sebastian sta nekaj dni nazaj zakorakala v globoke težave. O vsej tej kontroverziji smo že spočeli obsežen članek, a na kratko povedano je povod za vse težave začel video konkurenčnega kanala Gamers Nexus, ki je v obsežnem posnetku nakazal na večje nepravilnosti glede testnih metod in neetičnega vedenja do startup podjetja Billet Labs.

Linus se je na obtožbe odzval precej pokroviteljsko in sicer preko svojega foruma, kjer je v večjem prispevku že takoj na začetku zapisal, da celotni situaciji ne namerava posvečati preveč pozornosti in da tole ne bo niti tema njegovega WAN podcasta. Javnost je razkurila že samo ta izjava, nakar so se težave Linusa samo še poglobile.

linus

Linus Tech Tips je kmalu po temu izdal namenski video z naslovom “What do we do now?”, ki bi moral služiti kot nekakšno opravičilo, a je s sabo prinesel kup dodatnih težav. V videu se je pojavilo nekaj članov ekipe, ki so napovedali počasnejši tempo izdajanja posnetkov in prvič v desetletju se je zgodilo, da noben od Linusovih kanalov ne bo dnevno izdal nekega novega videa. Produkcija naj bi bila ustavljena za en teden, med tem časom pa naj bi ekipa raziskala notranje težave in poskušala odpraviti vse težave, ki so se nabrale skozi leta produkcije. A po drugi strani je video nosil nekakšen šaljiv ton, čeprav je tole resna situacija, čas pa so si vmes vzeli tudi za omembe sponzorjev. Video je bil tudi monetiziran, tako da je Linus tudi od opravičila poskušal zaslužiti denarce, a kasneje so, po vseh pritožbah, ki so deževale na forum in uradno vejo Reddita, izklopili.

Največje težave kanala pa morda sploh še niso prišle v pravi fokus. Po objavi videa iz strani Gamers Nexusa, ki je med drugim navedel tudi ogromen pritisk, ki se v LTT-ju vrši nad vsemi člani ekipe za čim prejšnjo dnevno produkcijo videov, se je oglasila tudi bivša zaposlena Madison Reeve. Ta je v obsežnih Twitter objavah navedla izjemno toksično kulturo, ki je obratovala za zaprtimi vrati, deležna pa naj bi bila velika psihičnega pritiska, ki se je na njo izvajal dnevno. Ne samo, da se je od nje zahtevalo preveč, med delom je bila tudi tarča žaljivk in spolnega nadlegovanja, stvari pa so sčasoma napredovale do te mere, da se je dejansko namerno poškodovala, samo zato, da ji ne bi bilo treba v službo in sčasoma je nabrala dovolj poguma, da je dala odpoved.

Situacija z Madison je naravnost eksplodirala in čeprav je Linus stvar najprej nameraval ignorirati, je sčasoma uvidel, da tale celotna situacija ne bo izginila. Nad Madisonivimi izjavami je bil šokiran tudi trenutni direktor podjetja Linus Media Group Terren Tong, ki je na tej poziciji prisoten zgolj nekaj tednov in že se mora soočati s tako ogromnimi težavami in gašenjem požarov.

Tong je za spletno stran PCGamer izjavil, da Madisonove izkušnje niti približno ne odražajo tega, kar je sam doživel v teh nekaj tednih na čelu podjetja. Varnost zaposlenih tretirajo kot resno stvar zato je že včeraj vsem zaposlenim sporočil, da če jih pestijo kakšne podobne težave in izkušnje glede nadlegovanja, da naj te stvari takoj sporočijo kadrovski službi.

Ustavil pa se ni samo pri besedah, ampak bo v podjetje stopila tudi zunanja preiskovalna služba, ki bo preverila vse dosedanje obtožbe, nakar bo javno objavila svoje rezultate.

Glavni kanal Linus Tech Tips je med vsemi temi obtožbami zaznal rahel upad sledilcev, ki se je iz 15,6 milijona zmanjšal na 15,5 milijona.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime