Lenovov prenosni računalnik Legion Go naj bi imel odstranljive kontrolerje

O nameri podjetja Lenovo, da se spusti v čedalje bolj nagneteno dirko prenosnih PC-jev, smo že pisali čeprav smo takrat o produktu imeli bore malo informacij. No, kakšne resne predstavitve naprave še vedno nismo dobili, se je pa spletna stran Windows Report dokopala do prvih slik izdelka, ki naj bi na koncu nosil ime Legion Go.

lenovo go

Na prvi pogled Lenovov izum ne odstopa preveč od že vzpostavljene konkurence, ki jo trenutno zastopata Steam Deck in Asusova pogruntavščina ROG Ally. Tu je velik zaslon, ki ga ob strani krasita dva kontrolerja z gumbi, dvema igralnima paličicama in križnimi gumbi na levi strani. Vendar pa bo Legion Go vseboval tudi nekaj svojih lastnih posebnosti, ki v bistvu potegnejo najboljše iz sveta prenosnih PC-jev in konzole Nintendo Switch.

Oba kontrolerja ob straneh sta namreč odstranljiva, česar do sedaj ni priskrbel noben od miniaturnih PC-jev, ki imajo kontrolno shemo vedno fiksno. Lenovo se je v tem pogledu zgledoval po Nintendo Switchu, za te namene pa je zaslonu zadaj dodal naslonjalo, tako da bosta v praksi za kontrolerja zagrabila dva igralca in se nato družno zabavala pred ekranom.

lenovo go

Desni kontroler bo vseboval tudi sledilno ploščico, to idejo pa si je Lenovo sposodil direktno od Valva in njihove naprave Steam Deck. Sledilna ploščica nam služi kot nekakšen nadomestek miške, tako da lahko na napravi igramo tudi zadeve, ki ne podpirajo nadzorne sheme preko kontrolerjev. Sem notri lahko uvrstimo kakšne starejše igre ali pa strategije in čeprav sledilna ploščica ne more nadomestiti miške, z nekaj privajanja lahko preko nje igramo naslove tipa Age of Empires 2.

legion go

Slika od zgoraj nam razkrije vhod za 3,5 mm slušalke, kar štiri USB-A priklope ter dva vhoda USB-C. Čisto levo lahko razberemo še dva gumba, ki bosta najbrž služila za višanje ali nižanje glasnosti, zanimivo pa je tudi dejstvo, da bo desni kontroler ob strani vseboval majhno kolesce, ki bo verjetno zamenjal tistega, ki ga najdemo na običajnih miškah.

Legion Go naj bi poganjal operacijski sistem Windows 11 ter AMD-jev procesor, ki je lahko Z1 Extreme ali pa Ryzen 7 7840U.

Lenovo naj bi napravo uradno razkril na letošnjem sejmu IFA 2023, ki se bo odvil med 1. in 5. septembrom.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime